Veiligheid

Met de camper naar de sneeuw

Het is belangrijk dat uw camper altijd op een veilige en vlakke ondergrond staat. Onder de camper mag geen grote hoeveelheid ijs of sneeuw liggen, want dit kan bij smelting daarvan grote instabiliteit veroorzaken waardoor uw camper kan wegzakken.

Is mijn camper geschikt voor wintersport.

Niet alle campers zijn geschikt voor wintersport, sommige campers zijn simpelweg niet goed genoeg geïsoleerd of op temperatuur te houden. Gelukkig zijn er wel enige dingen tegen te doen, bijvoorbeeld door middel van extra isolatie, en een dubbele vloer is wel een heel belangrijk dingetje en scheelt heel veel met of tegen koude, daarnaast is het verstandig om de waterleidingen te isoleren maar zeker ook een verwarmde watertank helpt u bij een goed verblijf in uw wintersportgebied.

Is een camper wel goed geïsoleerd.

Moderne campers zijn wel redelijk tot goed geïsoleerd maar speciale wintercaravans zijn extra goed geïsoleerd. Ze zijn te herkennen aan de vaak kleinere ramen en dakluiken en een betere isolatie van wielkasten en chassisbevestiging. Bus campers en half integraal campers verliezen veel warmte via de cabine.

Hoe overleven we wintersport met een camper.
Wintersporten met de camper wordt steeds populairder. Maar voordat je met de camper de sneeuw in duikt, moeten er wel wat voorbereidingen worden getroffen. Daarom hebben wij wat handige tips om de wintersportvakantie te overleven.

Winterbanden

Goede winterbanden is als eerste heel erg belangrijk. Het makkelijkste en veiligste is om een goed stel winterbanden aan te schaffen, indien men dit nog niet hebt gedaan. Veel mensen denken dat zomerbanden samen met sneeuwkettingen even goed zijn als winterbanden, maar dat is zeker niet het geval. Dit is in veel landen zelfs verboden en biedt zeker geen optimale bescherming. Dus zet voor je deze winter op pad gaat, goede winterbanden onder uw camper en neem voor de zekerheid altijd sneeuwkettingen mee, wat in vele landen een verplichting is.
Het is wel heel belangrijk dat men weet hoe sneeuwkettingen om de banden gelegd moeten worden en daarom is het heel belangrijk om dit thuis te oefenen, zodat je niet, als je in de sneeuw bent moet gaan zitten tobben om dit voor elkaar te krijgen.
Als laatste tip voor de banden: let bij het aanschaffen van de banden goed op het draagvermogen, deze moeten de camper zelf, maar ook alle spullen die erin staan aankunnen. Dus koop ze met genoeg draagvermogen, en met het juiste sneeuwtekentje, anders kan dit soms slecht uitpakken.

Goede verwarming in de camper

Tijdens een koude trip naar je wintersportgebied is een goede verwarming heel aangenaam en zeker een onmisbare basis. Weet wel dat hij veel uren gaat draaien dus controleerde kachel goed alvorens je thuis vertrekt.
Mocht de portemonnee het toelaten, dan is vloerverwarming zeker een aanrader. Je kunt deze ook zelf leggen, waardoor de kosten een stuk lager uitkomen en je nooit meer koude voeten hebt.
De prijzen vallen over het algemeen best mee maar kijk goed welke u kiest, er is best veel in te verkrijgen tegenwoordig.
.

Voorbereiden op sneeuwval

Tijdens de wintersport wil je maar een ding: een lekker dik pak sneeuw om op de latten te kunnen staan en actief bezig te zijn.
Vergeet alleen een ding niet, dat sneeuw niet alleen op de piste valt, maar ook daarbuiten. Zorg er voor dat je een schep bijdehand heeft  om een paadje vrij te kunnen maken waar u zonder veel ellende overheen kunt lopen.
Neem ook een zachte bezem of borstel mee om de ramen en eventuele zonnepanelen schoon te maken dit is wel heel belangrijk om dit soms te doen.. Ook is het verstandig, indien u een kort schoorsteentje op het dak hebt staan, om deze iets te verlengen of te verhogen, om te voorkomen als er een pak sneeuw valt, de rook van uw kachel nog steeds afgevoerd kan worden en de kans op koolmonoxide te voorkomen.
.

Voorruit ijsvrij houden

Ondanks dat het ’s nachts lekker warm in de camper is kan het voorkomen, dat de vooruit van de camper toch bevriest, je kunt natuurlijk je voorruitverwarming aanzetten of indien u die niet heef, misschien aanschaffen. Daarnaast is het dan natuurlijk handig om een krabber mee te nemen en een deken om ’s nachts over de voorruit te leggen waarmee je je camper ook nog eens extra isoleert.
Maar ook zijn er speciale hoezen te koop die extra geïsoleerd zijn en die u over de voorzijde van uw camper heen kunt trekken en dan vaak tot de grond toe, zodat de koude wind, indien die op de voorzijde staat, vermeden kan worden dat deze onder de camper doorgaat en dan is dit een goede investering lijkt mij.
.
.

De voortent

Als je op wintersport gaat heb je verschillende dingen, zoals ski’ s en of snowboards, maar ook jassen en schoenen. Na een fijne dag doorgebracht te hebben op de pistes, wilt u deze materialen ergens drogen en die natte zooi in de camper is ook geen optie. Om een warmtesluis te creëren zou een winterbestendige voortent een mooie optie zijn. Een goed alternatief hiervoor is, om op een camping te gaan staan, daar hebben ze vaak speciale droogruimtes, waar je je skikleding kunt ophangen en uw ski’s kunt neerzetten om deze te laten drogen.
Tot slot nog wat kleine tips: neem een föhn mee zodat je bijvoorbeeld leidingen kunt ontdooien.
Ook kan een ontdooispray of een slotontdooier goed van pas komen als je de camper niet meer in kan doordat het slot is bevroren.
Talkpoeder en vaseline houden de rubbers van de deuren en ramen soepel waardoor ze makkelijk te openen zijn.
Als laatste mogen startkabels zeker niet vergeten worden, door het hogere verbruik van de accu is de kans groter dat je ze nodig gaat hebben en het zou erg vervelend zijn als je ze dan niet bij je hebt., let er wel op dat u wel dikke startkabels meeneemt en geen dunne rommel, dit om zo min mogelijk weerstand op te bouwen maar ook om eventuele smelting van de kabels te voorkomenLet dus alvorens u vertrekt wel op en controleer dit ook, dat u niet voor onverwachte dingen komt te staan Een mooi winters spreekwoord is dan ook, ga niet onbezonnen het ijs op.
.
.

Bezoeken: 92

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren