Mooie routes

Elfstedentocht met de camper.

Camper Elfstedentocht.

Wordt hij nog wel eens gehouden?? ja de Nationale Elfstedentocht bedoel ik dan, ja dat blijft de vraag. We weten allemaal dat dit de tocht der tochten is op de schaats maar er zijn nu meerdere alternatieven  zoals met de kano en de fiets maar ook de motorfiets behoort tot de mogelijkheden , zelfs met de rolschaatsen of rollerskates maar, 1 van deze is de Elfstedentochten is er 1  met de camper, hoe leuk is dat. Margreet Dröge van Camperplaats Leeuwarden heeft samen met een aantal Friese campings, camperplaatsen en andere ondernemers de Camper Elfstedentocht bedacht.

Camperaars die graag die elf beroemde Friese steden willen verkennen, kunnen dat nu door middel van de Camper Elfstedentocht doen. Het startschot is gegeven door Maarten van der Weijden, die in september per camper een aantal van de elf steden heeft bezocht en later nog gaat bezoeken.

De Camperbeleving.

Margreet Dröge van Camperplaats Leeuwarden zegt, veel van onze gasten gaven aan dat ze graag eens alle elf steden per camper wilden bezoeken. Het ontbrak nog aan een platform waarop alle informatie voor camperaars stond en waardoor camperaars geïnspireerd konden worden om de steden op een leuke manier te kunnen beleven. Deze Camper Elfstedentocht is er en kan sowieso het hele jaar door gereden worden en is een aanwinst in het plaatje mooie campertochten Dit is toch wel bijzonder leuk.

Elfstedenbeleving.

Het initiatief voor deze Camper Elfstedentocht komt van Camperplaats Leeuwarden, die na overleg, de samenwerking aanging met Camping De Domp in Sneek, C en Camping de Zeehoeve in Harlingen maar ook Camperplaats Stavoren. Verder wordt het concept ook gestimuleerd door toeristische aanjagers in de verschillende regio’s.  Ook doen er zo’n vijftig ondernemers uit te regio mee om de bezoeken aan de steden extra aantrekkelijk te maken en de camperaars een stukje Elfsteden beleving’ te geven.

Stempelkaart.

Net als bij de echte Elfstedentocht voor schaatsers, draait alles om de welbekende stempelkaart. Die je natuurlijk kunt ophalen maar ook laten afstempelen bij alle elf stempelposten. Je mag zelf kiezen in welke stad/ je de tocht begint, wanneer je begint en hoelang je over deze tocht wilt doen.  Het nodigt nu al uit om deze tour een keer te gaan doen  en dan is het ook nog zo, dat je met een volle stempelkaart, de deelnemende camperaars kans maken op hele mooie prijzen.

De camperaars die deelnemen aan deze tocht, krijgen onderweg ook verschillende leuke dingen zoals streekproducten aangeboden, hetzij Fries roggebrood, dippers en toast van Van der Meulen. maar een  glaasje Sonnema Berenburg ontbreekt uiteraard ook niet aan, dit wordt in Bolsward ingeschonken en kost u helemaal niets, wie wil dit nu niet Bij brouwerij Dockum kan men gebruik maken van hele leuke aanbiedingen. Maar ook Jumbo Els Broek Zuiderburen in Leeuwarden geeft deelnemers die voor minimaal €25,- aan boodschappen doen én hun stempelkaart tonen een gratis ambachtelijk Fries suikerbrood van bakkerij Tije de Boer mee, het lijkt mij vreselijk zoet maar kan natuurlijk ook super lekker zijn dus, proberen zou ik zeggen.

De nieuwsbrief.

Via http://www.camperelfstedentocht.nl/ en de nieuwsbrief ontvangen deelnemers aan de tocht, allerlei leuke tips over wat er in de elf steden allemaal te beleven is, zoals de elf fonteinen, leuke winkels, restaurants, wandel- en fietsroutes, activiteiten en nog veel meer. Doe er uw voordeel mee zou ik zeggen.

Maarten van der Weijden foundation.

De Maarten van der Weijden Foundation is onlosmakelijk verbonden aan de Elfstedentocht. In 2019 zwom Maarten van der Weijden de Elfstedentocht om geld in te zamelen voor zijn foundation. Margreet Dröge  zegt, we zetten de donaties aan deze mooie foundation zeker voort. Bij iedere volle stempelkaart doneren wij namelijk een bedrag aan de Maarten van der Weijden Foundation.

Iedere gedoneerde euro gaat voor de volle 100% naar kankeronderzoek. Ook roept Margreet deelnemers op, die genieten van de Camper Elfstedentocht, om ook zelf een bijdrage te leveren voor al het goede werk wat er geleverd wordt naar aanleiding van het kankeronderzoek en eventueel genezing daar van. Dit kunt u bewerkstelligen via de actiepagina op de website van het evenement.

Bezoeken: 473

2 gedachten over “Elfstedentocht met de camper.

  • Leuke tip en acties voor de elf Friese steden. We gaan ze zeker rijden. Dank U wel

Reacties zijn gesloten.

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren