Mooie routes

De tien mooiste plaatsen in Spanje

Spanje Vandaag

De tien mooiste plaatsen in Spanje die de voorkeur hebben bij buitenlandse toeristen.

De vereniging Best European Destinations  van de Europese Unie, heeft een lijst opgesteld met de mooiste dorpen in Spanje voor buitenlandse toeristen. Dit is natuurlijk slechts een kleine greep uit alle mooie bestemmingen en bezienswaardige dorpen en steden in Spanje, maar het is een begin. Had u al eens van de volgende dorpen of steden gehoord?

Veel toeristen die naar Spanje komen en dan doel ik op reizen met de camper of voor een strandvakantie wat natuurlijk helemaal goed is en dit omdat Spanje heel veel keuze heeft met strand bestemmingen.
Maar Spanje is meer en er is meer te zien en ontdekken. De tien onderstaande dorpen en plaatsen worden vermeld op diverse lijsten van de Best European Destinations en dus is het tijd voor een overzicht van de tien mooiste dorpen en plaatjes in Spanje die de voorkeur hebben bij buitenlandse toeristen.

1 – Porto Colom (Mallorca)

Dit dorp is gelegen in het oostelijke deel van het eiland Mallorca (Balearen) waar de natuurlijke haven al dienst doet sinds de tijd van de Romeinen als toevluchtsoord voor boten. De haven werd in de Middeleeuwen gebruikt voor de handel en nu is het een toeristisch gebied op Mallorca.

1 – Porto Colom (Mallorca)

Dit dorp is gelegen in het oostelijke deel van het eiland Mallorca (Balearen) waar de natuurlijke haven al dienst doet sinds de tijd van de Romeinen als toevluchtsoord voor boten.
De haven werd in de Middeleeuwen gebruikt voor de handel en nu is het een toeristisch gebied op Mallorca.

3 – Cudillero (Asturië)

Cudillero is een dorp gelegen aan de Atlantische Oceaankust in de regio Asturië. Het dorp wordt graag bezocht door buitenlanders (en inwoners van Spanje) vanwege de beschutte lichting in een baai en om de gekleurde huizen die er te vinden zijn.

 

4- Agüero (Huesca)

Van dit dorp in Huesca hadden niet veel personen gehoord totdat wereldwijd bekendheid werd gegeven aan het dorp vanwege de rots formatie Mallos de Agüero. Deze zijn een bekende plaats geworden voor bergklimmers van over de hele wereld. Het uitzicht op deze vreemde rotsformatie en de daarboven vliegende gieren is een bijzondere ervaring.

5 – Júzcar (Málaga)

Dit dorp ligt in het binnenland van de provincie Málaga, op 22 kilometer van Ronda. Het dorp kwam in 2011 wereldwijd in het nieuws omdat het geheel blauw werd geschilderd voor de wereldpremière van de 3D-film The Smurfs. Inmiddels is Júzcar niet meer het Smurfendorp, maar er is nog steeds genoeg te doen.

6 – Cadaqués (Girona)

Het prachtig gelegen dorp Cadaqués in de provincie Girona aan de Costa Brava, is een must om te bezoeken. Al is het maar omdat kunstenaar Salvador Dalí in het even buiten Cadaqués gelegen Port Lligat woonde en daar nu een museum te vinden is.

 

7 – Setenil de las Bodegas (Cádiz)

Het witgekalkte dorp Setenil de las Bodegas is overal op internet te zien, maar vaak alleen de Calle Cuevas del Sol straat waar de huizen onder de grote rotsen gebouwd zijn. De huizen maken gebruik van deze rotsformaties en zijn zo deels grotwoningen.

8 – Cala Figuera (Mallorca)

Cala Figuera is eigenlijk geen dorp maar een deel van Santanyí, in het zuidoosten van Mallorca. Het dorp is vooral bekend vanwege de Fjordachtige inham of baai waar pittoreske huizen langs het water staan.

9 – San Andrés (Tenerife)

San Andrés is een kustdorp op het Canarische Eiland Tenerife gelegen aan de voet van het Anaga-gebergte. De huizen die langs het strand staan of op de heuvel zijn gebouwd hebben verschillende kleuren.

10 – Peñiscola (Castellón)

Peñiscola is een witgekalkt dorp op een schiereiland in de Middellandse Zee in het noorden van de provincie Castellón (Valencia regio). De smalle straatjes in het ommuurde oude dorp brengen je vanzelf naar het grote kasteel, ooit de residentie van Papa Luna (Paus Luna).

Is het zo, dat u met de camper in de buurt bent, ga gerust eens een kijkje nemen en u zult versteld staan van de mooie panorama’s en gebouwen die u te zien krijgt. Ik zeg doen!!

Bron Spanje Vandaag.

Bezoeken: 503

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren