Import gebruikte campers in 2022 stabiel

Er zijn het laatste jaar van januari tot december ongeveer tienduizend tweedehands campers geïmporteerd,
dit is eigenlijk net zoveel als in 2021. Dit
komt uit cijfers van de BOVAG.

Auslieferung neuer Wohnmobile beim Hersteller

In het afgelopen jaar 2022 zijn de cijfers bekend over de import van campers vanuit het buitenland naar Nederland toe. Aan het eind van november stond de import teller op drieënnegentighonderd zeventig  campers, het is een de aanname natuurlijk, dat er in december  van hetzelfde jaar 2022 ook nog honderden campers zijn geïmporteerd.
Cijfers daarvan waren toen nog niet bekend of  beschikbaar. In het begin van het jaar 2021 daalde de import van tweedehands campers met ongeveer een kleine 4 procent.
Sinds het jaar 2013 stijgt de import van gebruikte campers gestaag, van minder dan vijfduizend exemplaren tot ruim vijfentachtighonderd  in het jaar 2019.
Ongeveer zo’n tweeënveertig half  procent van de campers werden vanuit Duitsland ingevoerd maar ook drieëntwintig half procent vanuit België
En dan ook nog twintig procent van de campers die afkomstig zijn uit Frankrijk.

Zo lijkt het er op, dat als je een tweedehands camper wilt aanschaffen, het toch loont om deze te importeren uit het buienland, alhoewel daar ook weer allerlei regeltjes aan vast zitten en waar wij als camper bezitters of inkopers niet altijd van op de hoogte zijn.
Wel is het natuurlijk mogelijk om hulp te zoeken als men zulke acties onderneemt van mensen of bedrijfjes die zich hierin hebben gespecialiseerd om het werk voor een groot deel voor u te doen.

Wij wensen u eventueel heel veel succes met de aanschaf van uw nieuwe  of tweedehands camper.

Hits: 10

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren