Wat is voor u de beste fietsendrager voor de camper?

Het is toch altijd weer een terugkomend iets en dan de vraag is, wat is nu de beste fietsendrager voor de camper? Nou daar kunnen we toch wel verschillende verhalen aan vast knopen en waarom? wel de ene fietsendrager is de ander niet maar ook is de mening van elk persoon weer anders maar wel zijn er nou eigenlijk en waar dient men rekening mee te houden op wet en regelgeving maar ook op technisch gebied.

De trekhaak fietsendrager.

De prijzen liggen ergens tussen de 250 en de 500 euro naargelang hoeveel fietsen erop kunnen.

 

Kogeldruk trekhaak.

Misschien wel het belangrijkst: je mag de trekhaak van je camper niet te zwaar belasten. Anders gezegd: het gewicht van de fietsen plus het gewicht van de fietsendrager mag de maximale kogeldruk van jouw auto niet overschrijden.

Dit bereken je als volgt: trek het gewicht van je fietsendrager (te vinden in de handleiding) af van de maximale kogeldruk (te vinden in het instructieboekje) van je auto. Stel dat jouw fietsendrager 20 kilo weegt en de maximale kogeldruk van je trekhaak 70 kilo bedraagt, dan mogen je fietsen samen maximaal 50 kilo wegen (70 – 20 = 50 kg). Gemiddeld weegt een elektrische fiets tussen de 23 en 28 kilo. Een normale fiets weegt tussen de 15 en 18 kilo. In dit voorbeeld zou je dan twee e-bikes kunnen plaatsen of drie lichte, gewone fietsen. In het laatste geval heb je dan natuurlijk wel een fietsendrager nodig die geschikt is voor drie fietsen, ofwel drie goten heeft.

Bevestiging fietsendrager.

  1. Maak de kogel van de trekhaak vetvrij: dit voorkomt dat de drager kan draaien op de trekhaak.
  2. Klem de fietsendrager op de kogel: volg de gebruiksaanwijzing stap voor stap.
  3. Indien nodig, stel de fietsendrager af voor een betere klemming. Bij sommige dragers kan dit heel eenvoudig door een moertje aan te draaien, bij andere dragers moet je met gereedschap onder de drager gaan liggen.
  4. Stop pas met afstellen wanneer de fietsendrager een optimale klemkracht op de kogel heeft bereikt.
  5. Controleer dat door te proberen of je de fietsendrager kunt draaien op de kogel. Kun je de drager makkelijk draaien? Stel de klemkracht dan nog beter af.
  6. Vergeet niet de hefboom op slot te zetten, of andere veiligheidsonderdelen te voorzien van een slot.
  7. Doe de stekker van de fietsendrager in de stekkerdoos naast de trekhaak. Eventueel heb je daarvoor een verloopstekker nodig (van 7 naar 13-polig).
  8. Controleer de verlichting van de fietsendrager: remlichten, alarmlichten en knipperlichten.
  9. Vergeet niet een witte kentekenplaat te gebruiken op de fietsendrager.

De chassis fietsendrager.

Deze fietsendrager ligt ergens rond de 1000 euro in aanschaf.

Deze fietsendrager is en fietsendrager die gemaakt is uit 1 geheel en die door 2 buizen in een frame geschoven wordt en daardoor 1 wordt met het chassis dus eigenlijk een star geheel vormt, dit is natuurlijk een mooi systeem wat heel stevig is en natuurlijk een stukje zekerheid acht uw camper is.

Lift fietsendragers.

De prijzen liggen ergens tussen de 1000 en 1500 euro naargelang welk model.

Deze lift fietsendragers zijn natuurlijk we top of the Bill want, deze zijn heel erg fijn en waarom? wel omdat deze gemakkelijk zijn omdat deze helemaal naar de grond te draaien zijn en dat u de fietsen en min of meer zo op kunt rijden wat natuurlijk heel er gemakkelijk is omdat u dan niet hoeft te tillen om de fietsen op een fietsendrager te plaatsen. Daarna draait u de fietsenlift omhoog en voor de mensen die van gemak houden zijn er ook vol automatische te verkrijgen die je door een druk op de knop kunt laten zakken  maar ook omhoog te laten gaan.
De handmatige moet u zelf bedienen, door met een slinger te draaien en deze lift te laten zakken en daarna, wanneer de fietsen erop staan weer omhoog te draaien met diezelfde slinger. Dit is even een lichamelijke handeling maar is over het algemeen goed te doen. Gemak dient de mens zullen we maar zeggen.
Is deze fietsendrager veilig? Ja ik heb er persoonlijk al jaren 1 en ik moet zeggen dat het een heel mooi attribuut is en ik concludeer zelf dat deze veilig tot zeer veilig is.

Fietsendrager op de camper bus.

 de prijzen variëren nogal van de goedkoopste rond de 250 euro tot deze op de foto rond de 1000 euro.

Deze fietsendrager is een mooie vinding en is ingenieus gemaakt want, deze wordt op de zij achterbalk aan het frame van de camper bus gemonteerd en is draaibaar en daar bedoel ik mee, als de fietsen erop staan, dat u de fietsendrager weg kunt draaien vanaf de camper, zodat u  ten alle tijden de deuren van de camper kunt bedienen  en als u dan even iets moet pakken dan hoeft dit geen probleem te zijn en als de fietsen eraf zijn en het is mooi weer, kunt u hem ook als droogrek gebruiken.
Is deze veilig? Ja dat denk ik wel en het is ook zo dat hij voor de deur gedraaid is dus op de achterkant kunnen ze er niet inkomen ook.

We moeten natuurlijk niet vergeten om veilig en behoedzaam met fietsendragers om te gaan, het is natuurlijk geen speelgoed en als u de bindingen niet vertrouwd, koop zo snel mogelijk nieuwe om de boel weer in orde te maken of, doe er tijdelijk een extra spanbandje omheen zodat u met een gerust hart en een tevreden gevoel op reis kunt, verder wens ik iedereen een goede reis en een hele fijne vakantie  toe aankomend seizoen.

Hits: 179

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *