Tips om levensduur van uw banden te verlengen

Tips om de levensduur van uw banden te verlengen, de aankoop van nieuwe banden uit te stellen en te besparen

De banden hebben last van slijtage en moeten vervangen worden als de tekening onder de 1,6 millimeter diep zakt.

Banden , die constant in contact staan ​​met het asfalt, vertonen meer slijtage dan andere onderdelen van de auto Naast het regelmatig controleren of ze nog in perfecte staat verkeren om veilig te rijden, is het ook mogelijk bepaalde tips toe te passen om de levensduur te verlengen en de impact van bandenslijtage te verminderen.

De OCU heeft onthuld dat er grote verschillen zijn in levensduur tussen de verschillende bandenmodellen 
die op de markt verkrijgbaar zijn, maar naast het weten hoe we het rubber moeten kiezen waarmee we ons voertuig zullen uitrusten, is het ook essentieel om voor de banden te zorgen om stel de aanschaf van nieuwe uit. . De looptijd van de voertuigen kan per merk variëren, in ieder geval tot 40.000 kilometer.

Elke nieuwe band kan ons meer dan 100 euro per eenheid kosten , afhankelijk van het type maat waarmee ons voertuig is uitgerust (dit is onbeweeglijk, hoewel we goed kunnen wedden op gelijkwaardige banden) en de kenmerken die we zoeken in de band . Het uitstellen van de vervanging van de banden levert dus aanzienlijke besparingen op.

Wanneer banden wisselen

Voordat u begint met het vertellen van deze lijst met tips, weet u wanneer u de banden moet vervangen? De eerste sleutel zit in de diepte van het loopvlakpatroon: wanneer het minder dan 1,6 millimeter is, moet het rubber worden vervangen door een nieuw exemplaar. Als u dit niet doet, vergroot u het risico op een ongeval, maar ook op een bekeuring.

Aan de andere kant kijken we naar de productiedatum van de band. De banden verlopen als zodanig niet, maar als we de vervaldatum van de banden willen weten, maar als er vijf jaar zijn verstreken sinds de productiedatum, moeten ze worden gecontroleerd, ook al zijn ze niet gebruikt. Fabrikanten raden ook aan om ze te vervangen, zelfs als ze na tien jaar in ogenschijnlijk goede staat verkeren.


 In de DOT-code kunnen we de fabricagedatum van de band raadplegen om deze tijden in te schatten.

Om te weten hoeveel jaar de banden meegaan , moeten we rekening houden met de factoren die zojuist zijn uitgelegd en begrijpen dat de levensduur van de band wordt gemeten in kilometers: als onze banden van goede kwaliteit zijn, gaan ze tussen de 40.000 en 50.000 kilometer mee gemiddeld, dus we moeten onze jaarlijkse ritten schatten om te berekenen hoe lang ze ons zullen uithouden.

Tips om banden langer mee te laten gaan

Ja, laten we eens kijken welke gebaren we kunnen toepassen op onze autoroutine om de levensduur van onze banden te verlengen .
Over de volgende punten zijn verschillende branche-experts het eens:

We moeten altijd de specifieke banden voor ons voertuig selecteren.

Het is belangrijk om regelmatig de bandenspanning te controleren .

Inspecteer het loopvlak om te controleren of er geen vervormingen of afwijkingen zijn.

Het roteren van de banden helpt de slijtage gelijkmatig te houden. Het is belangrijk om ook de uitlijning van de wielen te controleren.

Het verzorgen van de ventielen en pluggen helpt om de band strak te houden.

Het is ook mogelijk om de band tijdens het rijden te verzorgen . Hiervoor is het belangrijk:

Vermijd accelereren en remmen. Ze veroorzaken slijtage aan het loopvlak.

Vermijd het raken van stoepranden en dergelijke.

Vermijd overladen of opladen van de auto zonder de druk aan te passen.

Vermijd snelheidsovertredingen.

Rijgedrag aanpassen aan het terrein . Off-road rijden kan meer slijtage aan de wielen veroorzaken.

Was de auto. Vuilophoping op de velgen kan het wiel uit balans brengen.

Probeer zo veel mogelijk de kuilen te vermijden.

Hits: 0

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren