LAATSTE NIEUWSVeiligheid

Tips veilig op pad met uw camper

Veilig met de camper op pad

Voor veel mensen is het avontuur met een camper aantrekkelijk, maar het is goed om te weten, dat rijden met een camper toch wel enige uitdagingen met zich mee kan brengen die je bij een gewone luxe auto veel minder of misschien helemaal niet hebt. De camper is groter, zwaarder maar ook vaker wat lastiger te manoeuvreren dan een gewone auto. Daarom vraagt het besturen of te wel rijden met een camper wat meer aandacht. Voordat je de weg op gaat, is een grondige voorbereiding nodig. Je moet dus ook, net als een gewone luxe auto, je camper laten keuren apk/wanneer-en-hoe-vaak-apk-keuren voor je gaat reizen. Dit zorgt ervoor dat je voertuig veilig is en aan alle eisen voldoet. Het is niet ook een wettelijke vereiste.

Snelheidsregels en camper veiligheid

Met de camper de weg op gaan betekent ook, dat je te maken hebt en krijgt met specifieke snelheidsregels maar dit is natuurlijk ook  Afhankelijk van het land waar je op dat moment rijdt en daar kunnen deze regels flink verschillen ten opzichte van Nederland.
In de meeste Europese landen bijvoorbeeld, zijn er strikte snelheidslimieten voor campers die zwaarder zijn dan een bepaald gewicht. Het is belangrijk om je voor vertrek goed te informeren campertraveling.nl/landeninformatie over deze regels om boetes te voorkomen.
Langzamer rijden betekent ook dat je reistijd langer kan zijn dan verwacht. Plan je reis daarom zorgvuldig maar ik zeg altijd, plan je reis maar plan niet de tijd die u er over moet doen voor u zelf en ga een beetje zoals dit heet op de bonnefooi want, er zijn overal waar u heengaat of rijdt, camperplaatsen of campings in de buurt die u weer kunt vinden op bepaalde apps die u kunt downloaden. Een rustige en veilige rijstijl is prettiger voor u zelf maar ook je passagiers en natuurlijk ook voor iedere andere weggebruiker.

Reparaties aan je camper

Mocht het zo zijn dat je camper reparaties nodig heeft, stel deze zeker niet uit. Een kleine reparatie kan onderweg soms een groot probleem worden. Het is beter om vooraf te investeren in de veiligheid van je camper, wat tevens ook uw veiligheid ten goede komt, dan geconfronteerd te worden met pech langs de weg.

Persoonlijke tips

Persoonlijk zeg ik altijd, zorg dat uw banden in goede conditie zijn maar zeker ook uw verlichting maar nog een ding wat superbelangrijk is zijn uw remmen maar dit zij een paar persoonlijke tips
Goed onderhoud en tijdige reparaties kunnen er voor zorgen, dat uw camper langer meegaat en je reis niet onverwachts onderbroken wordt door eventuele ellende die u had kunnen voorkomen. Als je geen eigen camper hebt of je wilt de zorgen van onderhoud en reparaties vermijden, overweeg dan het huren van een camper, er zijn toch redelijk veel bedrijven die online campers verhuren en aanbieden
Veel verhuurbedrijven bieden kant en klare campers aan die volledig uitgerust en gekeurd zijn voor je avontuur. Je kunt direct op pad met een voertuig dat aan alle eisen voldoet, zonder je druk te maken over de technische staat van de camper.

Bezoeken: 0

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren