Inbraak camper voorkomen.

Alhoewel het nooit mogelijk is om inbraak in uw camper helemaal te voorkomen. Er zijn wel heel veel dingen waar u zelf voorzorgmaatregelen kunt treffen om dit voor een inbreker lastig te maken want, tijd en snelheid staat bij hun bovenaan en hoe te meer het vertraagd wordt, hoe te eerder ze uw camper voorbij lopen.

Van diefstal uit campers houdt de politie geen aparte statistieken bij. Het komt dus regelmatig voor en het leidt altijd tot vervelende situaties. Camperaars lijken er in de ogen van criminelen een beetje om te vragen. Er liggen vaak kostbare apparaten en contant geld in de camper, soms liggen de spullen in het interieur voor het grijpen en de diefstalpreventie is in veel gevallen te verwaarlozen.

Diefstal uit de camper komt altijd onverwacht en zelfs als je denkt dat je de camper goed hebt afgesloten. Het overkwam laatst een paar camperaars en die hebben toen gelijk actie ondernomen .Zij hebben een extra slot op de voordeur van de camper, zodat die niet zomaar van binnenuit open te draaien is. Het raam in het portier inslaan, is dus niet voldoende om de deur te openen.

Zijdeur.

Een andere zwakke plek van de camper is de zijdeur. Het slot daarvan stelt niet veel voor. Er zijn goede extra opzetsloten in de handel voor de camper deur. Daarmee wordt het forceren van de deur een stuk lastiger en daar gaat het in de praktijk om. Net als bij woningen kiezen inbrekers ook bij campers voor de minst beveiligde exemplaren. Het dakraam wordt overigens zelden gebruikt om toegang te krijgen tot campers. Waarom zou je klimmen als het via een zijraam kan? Althans zo denken inbrekers.

 

Kostbare spullen.

De beste manier om de kans op inbraak te verkleinen, is door geen kostbare spullen in de camper achter te laten. Lastig voor camperaars, die vaak aan de rand van een stadje parkeren en hun hebben en houwen in de camper achterlaten. Je kunt het moeilijk allemaal meeslepen. En diefstal gebeurt echt niet alleen in donkere achteraf steegjes. Dus stop kostbare spullen in ieder geval goed weg, liefst in een kluis. Maar spullen als de TV en de routeplanner blijven toch altijd aanwezig.
Nu is het zo dat de routeplanner ook niet zo zeer meer hoeft, nu er zoveel soorten apps te vinden zijn en kunt installeren op uw telefoon, die u dan als navigatie kunt gebruiken en dan is het nog een goede bijkomstigheid, dat u uw telefoon bijna altijd bij u heeft en slaat u 2 vliegen in 1 klap toch ?

Dit is een voorbeeldfoto van internet

Inbraakgevoelige plekken van de camper.

Het kleine zij ruitje net achter de spiegel, dit als voorbeeld.

En dan komt het aan op inbraakpreventie. Hoe bescherm je de kampeerauto tegen inbrekers? Als ze echt willen komen ze toch wel binnen.  Bij de Fiat Ducato is het driehoekige raam in het portier berucht. Intikken is zo gebeurd en daarna kan er een arm naar binnen om de deur te openen.

Absolute favoriet bij inbrekers zijn echter de zijramen van het leefgedeelte. Die kun je naar buiten zetten met twee grendeltjes. De duurdere varianten hebben een knopje waar je op drukt om de vergrendeling op te heffen. De wat eenvoudigere modellen hebben dat niet. Dan kan een dief met een schroevendraaier het raam openpeuteren en daarna met een liniaal de grendeltjes open duwen. Soms is dat niet eens nodig, soms dan laten mensen die raampjes gewoon op een kier staan, wat natuurlijk helemaal niet zo verstandig is maar goed dat terzijde.

Zijraam.

Door een dun latje of een aluminium strip tussen het schuifraam te plaatsen, kan deze niet open geschoven worden.

Het overkwam het een koppel camper mensen, zelfs terwijl ze in hun Hymer Tramp uit 2008 lagen te slapen. Toen we wakker werden, stond het raam open. Dan duurt het even voordat je doorhebt wat er is gebeurd. Dieven hadden ‘s nachts het zijraam geopend en alle kostbare spullen weggepakt waar ze makkelijk bij konden. Het horloge en de tas van de vrouw met telefoon, pasjes, autosleutels en geld.  Je denkt daar toch niet aan als je gaat slapen? is de eerste opmerking die gemaakt wordt.

Al snel bleek dat er die nacht in vier campers op de camperplaats was ingebroken. Dit was een heel vervelende ervaring, maar we zijn er alweer overheen hoor. Wel heb ik meteen een beveiliging aangeschaft, die je over de grendeltjes van je raam kan plaatsen. Niet duur en heel effectief.

Praktijktips.

Een paar praktijktips, Hang een hondenriem aan de deur en zet een honden bakje buiten. Dat werkt echt! En wij hebben zelf altijd een oude telefoon op tafel liggen en een portemonnee met nep geld. De kans is groot dat eventuele inbrekers dat vinden en meteen vertrekken. Het gaat ze puur om een snelle buit.

 

Kans op diefstal verkleinen.

Diefstal uit campers komt overal voor: op parkeerterreinen, voor de deur van de eigen woning, maar ook op campings en zelfs in de camper stalling. Diefstal volledig uitsluiten is eigenlijk niet mogelijk. Wel kun je de kans verkleinen. De kans is natuurlijk groter als je in een donker verlaten steegje parkeert. Net als de kans op inbraak en problemen een stuk groter is, als je op een parkeerplaats langs de snelweg overnacht. Daar loopt ‘s nachts heel wat gespuis rond. Rijd dan liever even een stukje om en ga op een camperplaats of een camping staan. Daar hebben mensen over het algemeen toch meer de neiging om op elkaars spullen te letten.

Maar dan ook niet op een camperplaats waar je alleen staat of met 2 campers, dit schrikt inbrekers echt niet af.

Beste mensen, ik kaan alleen maar een adviserend bericht plaatsen, ik kan het niet voor u regelen, dit zal u zelf moeten doen maar even een tip, laat de angst het niet winnen van het plezier om er met de camper op uit te trekken en gewoon uw ding te doen, wij wensen jullie als team, heel veel plezier en geniet van elke minuut.

groetjes team campertraveling.

Hits: 624

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren