Info...

Gaat Texel camperaars weren ?

Texel wil camperaars zonder reservering weren.

Diverse partijen op het Waddeneiland Texel gaan de handen ineen slaan, om camperaars nadrukkelijk te vragen om voorafgaand aan hun bezoek hun overnachtingen te regelen op een camping of camperplaats. Voor camperaars die op de bonnefooi naar Texel komen die kunnen niet altijd een overnachtingsplek op een camping of camperplaats vinden. En als ze daarom gaan wildkamperen in de natuur en of op parkeerplaatsen, daar hebben heel veel Texelaars een hekel aan en schiet hun in het verkeerde keelgat.

Natuurmonumenten maar ook Staatsbosbeheer en de VVV en daarnaast ook het Nationaal Park Duinen van Texel zijn samen een actie begonnen om mensen te waarschuwen en daar op te wijzen. Wildkamperen is bijna overal in Nederland verboden, dus ook op Texel. Er is een grote groei van het aantal campers en camperaars, zeker na corona periode en dat kunnen we op Texel niet meer bijbenen met het aantal overnachtingsplaatsen. De partijen vinden het een lastige maar ook zeker ‘gastonvriendelijke’ boodschap om camperaars te vragen alleen naar Texel te komen als ze een overnachtingsplaats hebben gereserveerd, en anders weg te blijven. We willen natuurlijk grote teleurstellingen voorkomen, want de boot/pont vervoert iedereen die een kaartje heeft, er is geen natuurlijk geen waarschuwingslampje in Den Helder dat gaat knipperen of branden om aan te geven dat Texel vol zit.
Wildkamperen is ook vaak vervelend voor de camperaars zelf, want dat zijn degene die het risico lopen om een boete te krijgen, en het is ook slecht voor de natuur, want die raakt verstoord, en is ook onprettig voor de overige gasten en zeker de inwoners van Texel, omdat wildkamperende campers een gevoel van drukte geven wat niet altijd gewaardeerd wordt.

Ondernemers op Texel zijn ook voor zeker bezig om nieuwe camperplaatsen te ontwikkelen. Er komen zeker camperplaatsen bij, maar dan zit je natuurlijk nog steeds met de maximumcapaciteit van het eiland of beter gezegd de Eilanden Daarom willen ze nu vooral de boodschap overbrengen,

reserveer je overnachtingsplaats van tevoren.

Verder wensen wij u natuurlijk een mooi en fijn verblijf toe op Texel en de andere eilanden.

Bezoeken: 120

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren