De vrijheid met de camper.

Zoals het is gebleken uit een onderzoek, is het zo dat bijna 60% de vrijheid van er op uit trekken met de camper het belangrijkste vindt. Is de rest dan maar bijzaak? Nee natuurlijk niet er zijn meerdere dingen die wel belangrijk zijn maar die men er op de koop toeneemt maar de vrijheid is het belangrijkste. Ook is het heel belangrijk en dit vinden de Nederlandse camperaars en dat is het buitenleven en dan moet natuurlijk het weer ook wel meewerken want, als het regent of koud weer is , ben je bijna altijd genoodzaakt om binnen te zitten en zoals wij camperaars graag willen, dat we buiten onder de luifel kunnen zitten en genieten van het mooie weer en de omgeving die men uitgezocht heeft en daarbij speelt de rust en kalmte ook weer een grote rol. Dit is ook een item wat door de camperaars gewaardeerd wordt en dan is het natuurlijk ook zo en dit is geen verwijt maar dat de meeste camperaars vijftig plussers zijn en als men dan de hele week gewerkt heeft, dan is het wel zo fijn als men een beetje rust kunnen vinden in het weekend.

Ook zie je nu steeds meer jongere gezinnen de camper ontdekken en deze gaan aanschaffen en dan niet alleen voor de rust maar dit ook vooral voor de vrijheid maar ook, omdat men met een camper eerder grotere afstanden af kunt leggen dan met een caravan, een caravan zet men vaak op een plek neer en bouwt deze uit met een luifel of voortent en blijft daar dan de hele periode die men vakantie heeft staan.
Maar met een camper is het zo, als je niets geboekt hebt tenminste, dat men ook met kinderen sneller een andere plaats kunt opzoeken als het niet bevalt op het huidige adres want. je rolt je luifel in en berg je stoelen en tafel op, rolt je kabel op de boel dicht  en n de gordels allemaal en rijden maar. Een een uur later ben je zo’n tachtig tot honderd kilometer verder.  Zo zie je dat toch meerdere facetten meespelen waar men rekening mee zou kunnen houden.

Cijfers.

Van de Nederlandse kampeerders gaat 55% vooral vanwege de vrijheid op pad met een camper of caravan. 50% Geniet vooral van de rust en 46% kiest voor het buitenleven als dé reden om te gaan kamperen. Andere belangrijke redenen om te kamperen is het samen kunnen zijn met het gezin.

Uit het onderzoek blijkt dat 46% van de kampeerders voor een vakantie in eigen land kiest. Dit aantal is groter dan de 40% die kiest voor een vakantie in Europa. Lang rijden is voor de meeste mensen een probleem, want 53% van de ondervraagden is niet bereid om langer dan 8 uur achter het stuur te zitten om de geplande reis te naken, Uit ervaring weet ik dat de meeste camperaars niet langer dan vier uur willen rijden om de volgende bestemming te bereiken en dit omdat men zo veel mogelijk willen genieten van de vakantie en als je continue aan het rijden ben , is rust er vaak niet meer bij.  In de zomer gaat 56% van de kampeerders 3 weken of langer op vakantie.

Voor de mensen die dit ok wel een keer willen proberen, is het misschien een optie om eerst eens een camper te huren aleer men er 1 koopt en dit om te ervaren of het inderdaad wat voor u is, voor u deze investering gaat doen want, een camper kost aan aanschaf eigenlijk veel geld en zo heeft alles zijn kwaliteit waarde en prijs en ga niet onbezonnen te werk maar neem iemand mee die er verstand van heeft om u te adviseren wat te doen.

Hits: 85