Voorkom verrassingen, gebruik een hoes.

In voorgaand bericht had ik vermeld, dat de camperhoezen toegelicht zouden worden.

De meeste kampeerliefhebbers plaatsen tijdens de koudere maanden hun camper in een stalling, onder een carport of ergens buiten naast het huis. Het is dan aan te raden om een beschermhoes te gebruiken want, u wilt toch ook dat uw camper er netjes uit blijft zien, zonder de weersinvloeden van buitenaf.

Buitenstalling? Gebruik een hoes.

Een beschermhoes gebruiken voor een camper kan de levensduur van jouw kampeermiddel aardig ten goede komen. Wanneer je ervoor kiest om geen hoes te gebruiken, vooral als je camper buiten staat, dan kan het aangetast worden door het weer en andere omgevingsinvloeden. En dat kan heel vervelend zijn, als u de camper in het voorjaar weer vakantie klaar wilt maken en dan bedoel ik met name het poetsen op de buitenzijde. Een hoes zorgt er dus voor dat uw camper in optimale staat blijft. Een beschermhoes houdt jouw camper droog en beschermd het tegen vuil, stof  maar ook zeker tegen UV straling.

Staat uw camper lekker droog in een stalling? Ook dan wordt aangeraden om hem te verpakken in een hoes. Want alles wat niet wordt gebruikt, kijk maar naar je vitrinekast thuis, komt langzaamaan onder het stof. Dit gebeurt dus ook bij je camper als het te lang stil staat. Dus eigenlijk kunnen we kort van stof zijn: gebruik een hoes als je geen zin hebt om jouw kampeermiddel weer helemaal schoon te maken als je er eindelijk weer op uit kunt gaan. Het is ook zo, als u uw camper natuurlijk toch een grote schoonmaakbeurt geeft in het voorjaar, dan is het natuurlijk weggegooid geld.

Waar op letten bij het kopen beschermhoes.

Lengte x breedte.

Beschermhoezen zijn er in verschillende afmetingen. Voor de juiste maat meet je de lengte van uw camper op en dit vanaf de achterbumper  tot aan de voorbumper. De breedte meet je op van de linker naar de rechterzijde of andersom, uw spiegels hoeft u niet mee te rekenen omdat deze ingeklapt kunnen worden. De hoogte is de camper meten van de bovenzijde tot de grond, hou er dan wel rekening mee met wat er op het dak ligt zoals een airco en de schotelantenne en zo. Mocht dit over het geheel van invloed zijn op de hoogte zeg dit dan bij aanschaf van een hoes of laat u uzelf goed voorlichten door de specialisten.

Ademend vermogen.

Wanneer je een hoes gebruikt die niet ademt, kan het gebeuren dat uw camper vocht opneemt en dat er schimmel- of roestvorming ontstaat. En dat doet afbreuk aan de kwaliteit van uw camper. Dus zorg voor een ademend doek. Gebruik nooit een zeildoek. Een zeildoek is wel waterdicht, maar ademt niet en kan ook krassen op uw camper veroorzaken.

Ritsen

U kunt beschermhoezen kopen met en zonder rits. Zet u de camper in de stalling en gaat u hem pas na een aantal maanden weer gebruiken? Dan kan je makkelijk gebruikmaken van een hoes zonder rits. Wil jij tijdens de ‘winterslaap’ van jouw kampeermiddel nog weleens naar binnen? Om iets te repareren of om de een of andere reden toch in uw camper moet zijn, dan is een beschermhoes met rits heel erg handig! Dan kun je zonder problemen de camper in door de ritsen te openen en het doek weg te slaan zodat u gemakkelijk uw camper kunt betreden.

Prijzen.

Het is zo dat de prijzen enorm variëren en dit ligt aan de afmetingen natuurlijk, hoe groter de camper hoe groter de hoes maar ook ligt het aan de kwaliteit en is het doek ademend of niet. Zo heeft alles waar enorm op kwaliteit is gericht en uitgevoerd zijn prijskaartje. Het Beste is om u te laten voorlichten door specialisten die er natuurlijk verstand van hebben maar pas op, dat u zich niet met een kluitje in het rietlaat sturen, vaak komt u dan bedrogen uit.

Hits: 159