Tips

Uitleg over diverse bed indelingen voor de camper

Bij een camper zijn er toch redelijk wat diverse bed indelingen mogelijk maar zoals ooit een bekende voetballer zei, ieder voordeel heeft een nadeel en in dit berichtwillen wij laten zien wat de verschillen zijn  tussen de diverse bed varianten en waar u vooral op moet letten bij de keuze van de verschillende bed varianten. ook zijn er meerdere keuzes die zeker overwogen moeten worden, denk hierbij bij aan het aantal personen die moeten kunnen blijven slapen, en dan vooral het gemak van instappen, en natuurlijk is de grote van het bed heel belangrijk en kijk dan vooral hoeveel ruimte het bed in beslag neemt.

Camper met dwars bed

De voor en nadelen van een dwars bed, de naam dwars bed zegt het eigenlijk al, een dwars bed staat namelijk dwars op de rijrichting van de camper. Omdat het bed de hele breedte van de camper in beslag neemt, zijn de bed maten relatief groot. Toch neemt hij weinig leefruimte in beslag, omdat hij strak tegen de achter en de zijwanden van de camper is gebouwd. Het in en uitstappen gaat hierdoor wel wat lastiger. En omdat er  maar aan één kant van het bed worden ingestapt is het vaak zo, als je in de nacht naar het toilet moet of iets dergelijks dat het vaak een kluunpartij word t om over elkaar heen te kruipen en als je jong bent, dan gaat dit allemaal nog wel soepel maar als je ouder bent is dit vaak een ramp.

Camper met enkele bedden

Een camper met enkele bedden heeft aan weerskanten twee losstaande bedden in de lengte richting. Het is voor beide personen daardoor makkelijk instappen, waardoor er niet over elkaar heen hoeft te klimmen. Door Enkele bedden is op dit moment de populairste variant. Het loopruimte tussen de bedden kan men dicht leggen, zodat er één groot bed ontstaat. Een nadeel van enkele bedden is dat het veel ruimte in beslag neemt, waardoor het vaak zo is dat er meer leefruimte in beslag wordt genomen maar dit verschilt van het merk camper en is het verstandig om bij aanschaf meerdere campers te bekijken en dan bedoel ik om te zien hoe de interne ruimte is ingedeeld. Enkele bedden worden vaak hooggeplaatst, zodat er onder de bedden voldoende ruimte is voor een garage.

Camper met Frans bed

Een camper met Frans bed heeft een tweepersoonsbed, met een ronde of schuine hoek die in de lengte richting tegen één kant van de zijwanden is gebouwd. Aan de andere kant van het bed is dan  de douche of het toilet. Hierdoor is de camper dan vaak wat compacter maar is het vaak zo, dat er toch meer leefruimte is. En de schuine of ronde zijde aan het bed is enkel en alleen om er voor te zorgen dat de deur van de douche of het toilet goed te openen is. Ook is een frans bed bijna altijd laag geplaatst, dit heeft dan wel weer een klein nadeel en dat is , dat de bergruimte onder het bed toch wat kleiner is en wat moeilijker toegankelijk.

Camper met queensbed

Een camper met Queen bed heeft een tweepersoons bed die in de lengterichting is geplaatst is tegen de achterwand en in het geheel los staat van beide de zijwanden. Hierdoor is het in- en uitstappen aan beide zijde heel makkelijk en comfortabel en daardoor voelt de slaapkamer dan heel ruimtelijk aan. Bij een hooggeplaatst Queen bed, wat vaak zo is kan daaronder een garage worden gecreëerd om bijvoorbeeld een ruimte voor de te creëren, waardoor u dan ook geen fietsendrager meer nodig heeft aan de achterzijde van de camper. Er wordt wel eens gezegd dat als je een Queen bed hebt, er heel veel ruimte moet worden ingeleverd maar over het algemeen valt dit wel mee, omdat de fabriek en de bouwers er heel goed over hebben nagedacht hoe deze ruimte het beste kan worden ingedeeld en ingevuld en er toch heel veel leefruimte overblijft.

Integraal camper met hef bed

Hef bed zegt eigenlijk al genoeg. Dit is namelijk een bed die je bij gebruik naar beneden moet laten, bij wat oudere campers is dit door het bed naar beneden te trekken maar in de nieuwere of de jongste campers is dit door een druk op de knop en het bed komt automatisch naar beneden en natuurlijk ook op dezelfde wijze weer omhoog, zodat je deze ruimte weer kan gebruiken voor andere doeleinden.

Bij een integraal camper zit het hef bed in de cabine, waardoor hij erg ruim is. Het hef bed in de integraal is redelijk gemakkelijk bereikbaar maar daar zijn de meningen altijd over verdeeld en als je jonger bent, dan klim je wat gemakkelijker het laddertje op en neer als dan wanneer je wat op leeftijd bent maar ook in de nacht wanneer je een bezoek aan het toilet moet brengen kan het wel eens wat meer strubbelingen met zich mee brengen. Bij gebruik van het bed vervallen alleen de twee voorstoelen en blijft de rest van de leefruimte goed te gebruiken. Het hef bed in een integraal camper neemt gevoelsmatig weinig ruimte in en beperkt in kleine mate de lichtinval, wat natuurlijk ook weer stom klinkt want, normaal gesproken ga je naar bed als het donker is toch?

Semi integraal camper met hef bed

Bij een half of semi integraal camper is het hef bed, als deze aanwezig is wat meer naar achter geplaatst en is vaak automatisch te bedienen maar als u het mij vraagt of dit comfortabel is, ja daar zijn de meningen ook weer over verdeeld en dit omdat deze vaak heel dicht op of voor de deur zit en daarom is het soms lastig en dan doel ik ook op wat grotere grovere mensen om hier mee om te gaan of misschien beperkt in een aantal dingen, het is maar hoe men er mee omgaat of hoe men het wilt zien , er was een heel bekende voetballer die zei, elk voordeel heeft een nadeel en dat was een kei goede uitspraak, alsnog bedankt Johan.

Camper met ombouw bed zithoek

Om extra slaapplaatsen te creëren is het soms mogelijk om de zitgroep om te bouwen tot slaapplek. Omdat er geen ruimte ingeleverd hoeft te worden voor een vaste plek van dit bed, is deze oplossing zeer ruimte besparend. Het ombouwen kost iedere avond en ochtend wel flink wat werk. Daarnaast is een ombouw bed over het algemeen net iets minder comfortabel dan een vast bed. De bed maten van een ombouw bed zijn vaak ook een stukje kleiner. Dit hoeft niet uit te maken aangezien die slaapplekken vaak bedoeld zijn voor de kinderen.

Weergaven: 60

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren