Oldtimers

Mercedes Benz L 508 DG

We waren op vakantie en het weer ws dan weer goed dan daarna regende je weer van de wereld maar goed het kan zo verkeren. We zijn naar camping Um Gritt gereden in Ingeldorf Luxemburg en daar aangekomen zag ik dat ze een restaurant hadden maar ook een frietkot en dat stelde mij weer tevreden en dit omdat ik zo min mogelijk wilde koken in de vakantie en meer uit eten wilde dus dit is een mooie opsteker voor ons.
We stonden al een nachtje daar en zaten buiten onder de luifel waar ik een zijwand in had geplaatst omdat de regen ons steeds parten speelde of we wel of niet buiten konden zitten maar met het zijwandje kwam het helemaal voor elkaar.

De tweede dag kwam er een mooie camper aanrijden een Mercedes Benz L 508 DG met een mooie aanhanger erachter die als fietsenwagen diende, goed  resultaat dacht ik.

Deze bijna oldtimer heeft Erwin bij de domeinen gekocht in December 2018 en persoonlijk denk ik dat hij een goede aankoop gedaan heeft, ook was was er heel veel werk aan de winkel om hem te maken tot wat de camper nu is en ik moet zeggen dat ik het resultaat zag en heel erg verbaasd was hoe alles gemaakt was en alles keurig netjes is afgewerkt, een grote maar mooie klus met een top resultaat.

Zoals deze Mercedes van het bouwjaar 1986 hier op de foto staat, zo zag hij er uit op het moment van de aankoop en Deze bus was eigenlijk een ambulance die in het leger gebruikt werd bij de Nederlandse Landmacht en er stond op het moment van de aanschaf 33000 kilometer op de teller wat natuurlijk als je de leeftijdsjaren ziet een heel kleine hoeveelheid, de motor was volgens mij net ingereden.

Toen werd er door Erwin goed over nagedacht hoe deze wagen om te bouwen tot camper en ik zal jullie de foto’s laten zien hoe het was en hoe het nu is, ik persoonlijk vind het geweldig.

Dit werk is natuurlijk niet zo maar gebeurd, dus naast het werk moest er in de vrije avonduren en in de weekenden flink aangepoot worden om dit project naar een goed resultaat te leiden en ook naar Erwin Heeft Suus ook haar deel gehad in het geheel en heeft het schilderwerk voor haar rekening genomen en het resultaat mag er zijn maar ook het tegelwerk van de achterwand bij aanrechtblad heeft ze voor haar  rekening genomen en ook dit ziet er professioneel uit.

Het eindresultaat mag er zeker zijn, ik heb het zelf mogen zien en kan jullie wel vertellen dat aan alle details gedacht is zowel met de indeling als de afwerking maar ook voor de hond Bleu is het zo comfortabel mogelijk en die ligt tijdens de reis met een tuigje en een gordel om op een verhoogd plateau zodat ook Bleu van zich af kan kijken net zoals de bestuurder en de bijrijder, helemaal top.

Ook het technische gedeelte heb ik mogen zien en ik moet zeggen ook dit ziet er gelikt uit en dan de precieze details en uitvoering daar is niks op aan te merken ook al heeft iedereen zijn eigen idee daarover natuurlijk.

Zo zien jullie wel, het is een pracht van een camper geworden waar Erwin En Suus maar ook Bleu natuurlijk nog heel lang mee vooruit kunnen en daarom wens ik hun in de toekomst heel veel plezier en mooie reizen toe maar bovenal, heel veel veilige kilometers.

 

 

 

Bezoeken: 55

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren