Magirus Deutz 160 R81

Magirus Deutz 160 R81 Turbo Diesel.

Deze magirus Deutz heeft een motor van 160 PK en is een Bus van het bouwjaar 1981 met 465.000 kilometer op de teller.
Deze bus deed dienst in Oostenrijk en reed daar met mensen de bergen in langs bergdorpjes maar ook werd deze bus gebruikt voor gasten  die met de winteersport deze gebieden bezochten en die naar de skipiste gebracht werden en daar werden zulke bussen voor ingezet en deze heeft dan de afmeting zoals ik heb vernomen van 7.55 meter en als je steeds in de bergen moet heen en weer rijden, heb je natuurlijk een stevige motor nodig en daarom zijn deze R81 motoren gebruikt.

De Eigenaar Hans, nu pensionado heeft deze camper gekocht zo’n 4 jaar geleden gekocht  en met de bedoeling om er een camper van te maken en dat lijkt toch wel goed gelukt te zijn. Maar dat neemt niet weg dat Hans nog steeds bezig is in deze camper om er het beste van te maken en doet alles zelf zowel op motorisch gebied zo ook alle Electra en verdere technische gedeeltes maar ook het interieur heeft hij helemaal zelf gedaan, ook de bekleding heeft hij helemaal zelf voor zijn rekening genomen.

Zo werd mij verteld dat er een aantal stevige accu’s in staan die ook bijgeladen worden door zonnepanelen met het vermogen van 400 watt en omdat alles is ingericht met ledverlichting maar ook een zeer energiezuinige koelkast kan Hans met zijn camper een hel tijd vrij staan zonder stroom nodig te hebben.

Ook vertelde de eigenaar dat hij in deze camper een boiler heeft van 30 liter en deze is dan wel op 230 volt en dat hij daar ruim voldoende aan heeft om alles te doen wat hij nodig heeft zoals de douche natuurlijk maar wat nu nog niet mogelijk is omdat hij deze nog in orde aan het maken is om deze helemaal up to date te maken.

Ook heeft hij me laten zien dat er een diesel verwarming in zit, die hij er natuurlijk zelf ingebouwd heeft en heeft mij ook de werking laten zien wat toch ingenieus is maar toch ook simpel  en als hij volop stookt om de gehele binnenruimte te verwarmen, dat deze kachel ongeveer 25 liter diesel gebruikt in de anderhalve week en dat is op zich best zuinig en zeker met de huidige gasprijzen lijkt dit ook voor de toekomst een super oplossing voor de op diesel rijdende campers.
Wij wensen Hans natuurlijk heel veel succes met zijn verdere verbouwingen en hopen dat hij en zijn vrouw nog heel lang mogen genieten van deze mooie camper en er heel veel veilige kilometers mee mogen en kunnen afleggen.
groetjes team campertraveling.

 

Hits: 381

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren