Magirus Deutz 130 M8.

We waren op vakantie en gingen naar  In der Enz in Duitsland, waar ik deze wagen bij de plaats Julich al had gezien in het voorbij rijden en zei nog, dit is ook een Oldtimer die had ik wel eens willen zien van dichtbij, waarop mijn vriendin zei, acht de wereld is klein en misschien kom je hem later nog eens tegen. Wat gebeurt er ik was op de computer bezig, om te zoeken naar een artikel of bericht om dit op de website te plaatsen maar ik kon niets vinden wat mij kon boeien of wat ik belangrijk vond.
Op een gegeven moment draai ik me om , ik zat in de camper en daar komt deze Magirus Deutz de camperplaats oprijden en ik dacht, hier komt mijn artikel voor de website aanrijden dus, ik een poosje gewacht en toen aan de eigenaren gevraagd of ze mee wilden werken aan een artikel, zodat ik deze camper van hun  in de rubriek Oldtimers mocht plaatsen, zo gezegd zo gedaan.

Juppy en Stephanie voor hun trots de Magirus Deutz.

Na aanschaf van de voormalige brandweer wagen zijn ze aan de slag gegaan en moesten deze oude brandweerhulpwagen die allerhanden hand en spandiensten  deed in Duitsland om te assisteren bij ongevallen en ook als er olie opgeruimd moest worden werd deze wagen ingezet om ten dienste te zijn van de andere voertuigen die ter plaatse waren.

Deze Magirus Deutz type 130 M8 ( GW-G Hulpwagen) stamt uit het jaar 1980 met een motor met een vermogen van  130 PK.

 

 

Het koppel heeft deze wagen aangekocht in het jaar 2000 en zijn aan de gang gegaan om deze wagen te maken tot wat het nu is  maar het was allemaal niet zo eenvoudig om dit te realiseren en waarom? Wel het is namelijk zo dat de eisen die opgelegd worden om zo’n wagen gereed te maken om de weg op te mogen als camper heel veel voeten in aarde hebben want, eerst moeten de toeters en bellen onklaar gemaakt worden zodat hij aan de eisen voldeed, de lichten mochten wel op de wagen blijven net zoals de hoorns.
Ook moest er zoals ik begreep de onderzijde van de voorkant wagen versterkt worden zodat er een soort van kreukelzone werd gecreëerd en dit alles voor de veiligheid van hunzelf maar ook voor anderen, dit was best wel veel werk maar zoals je ziet, zeker de moeite waard.

 

Ook was Juppy van plan om een bak/unit te plaatsen op de onderwagen maar toen moesten er eerst twist Locks geplaatst worden wat natuurlijk weer een leuk klusje was maar dit omdat de unit goed vast kwam te staan, om de weg op te mogen. Zoals je op de foto’s kunt zien moet er een constructie gemaakt worden aan het chassis  wat best wel ingrijpend is maar goed wat moet dat moet. De blauwe tank die je ziet op de foto is de tank  om het grijze water op te vangen van keuken en douche.

 

Zoals u kunt zien is de unit nog niet helemaal gereed maar ze doen hun best om het zo snel en goed mogelijk te realiseren en er werd mij gevraagd niet naar de rommel te kijken maar goed ik begreep het allemaal wel, omdat er nog allemaal kastruimte gecreëerd moest worden en de zithoek moest ook nog aangeschaft worden en geplaatst maar zoals je kunt zien op de foto’s zijn ze al op de goede weg want, de keuken is heel mooi met veel berging en een grote koelkast maar ook een vierpits gasstel .
ook de douche is heel mooi en ruim met een ingebouwd toilet wat heel functioneel is.
Het slaapgedeelte is ook heel ruim opgezet  en is nog niet helemaal gereed en ook zie je op de foto de schoonwatertank die daar is geplaatst en waar rekening is gehouden met de ruimte, om hier nog goed bij te kunnen  om eventueel schoon te maken of eventueel reparaties uit te voeren.

 

 

Al met al een mooie oude brandweerhulpwagen die omgebouwd is en zeer zeker de moeite waard is om mee op vakantie te gaan.

 

Hits: 73

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren