Schitterende fietsroutes in Nederland.

Fietsroute rondje omstreken Gorinchem.

Deze mooie fietsroute voert u vanaf Gorinchem  naar Leerdam , Heukelum richting Werkendam en terug richting Gorinchem ongeveer deze route is ongeveer 65 kilometer lang.

Als u met de camper in de buurt of nabij Gorinchem (Gorkum) bent dan is dit een hele mooie fietsroute waar u heel veel natuur en cultuur ziet en kunt opsnuiven en natuurlijk de mooiste plaatjes schieten. Heel veel plezier allemaal

 

De fanatieke fietser smult van deze route, die maar liefst 63 kilometer lang is. Je slingert langs de Linge en met het Merwedekanaal mee. Dit zijn twee van de belangrijkste historische vaarwegen in de Nederlandse geschiedenis. De route neemt je mee langs een deel van Nieuwe Hollandse Waterlinie; een oude verdedigingslijn die vroeger onder water werd gezet om Nederland te beschermen tegen vijandelijke troepen.
 

Historische items bewonderen.

Deze fietsroute neemt je mee langs de Maas en ook verschillende dorpen en steden door een gebied dat ruim 600 jaar aan geschiedenis herbergt. De tocht leidt langs oude molens, historische forten en mooie natuurgebieden terwijl je vanaf Gorinchem naar Werkendam en via Leerdam terug fietst.
Gedichten door het landschap heen.
Af en toe tref je in de omgeving gedichten en verhaaltjes aan over gebeurtenissen, belevenissen, herinneringen of emoties, die zijn geschreven door streekdichters. Omdat zij zo bekend zijn in de regio, weten zij als geen ander het kenmerkende landschap te omschrijven en zich er door te laten inspireren. We wensen u heel veel fietsplezier.

Bezoeken: 161

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren