Schitterende fietsroutes in Nederland.

De Slufterroute een schitterende fietsroute.

Texel.

Nederlanders houden van fietsen. Wij zijn een echt fietsland! Volgens de laatste tellingen zijn er maar liefst 22,5 miljoen fietsen in Nederland, en zijn we samen goed voor maar liefst vijftien miljard kilometer per jaar! Naar de supermarkt, naar je werk, of gewoon, zonder reden! Als het zonnetje schijnt is er niks lekkerder dan een stukje fietsen. Maar ook een kraakheldere winterdag biedt prachtige uitzichten. Wij Nederlanders fietsen in elk weertype. Om je op weg te helpen en te inspireren, hebben we 10 prachtige fietsroutes voor je verzameld, voor alle seizoenen. Veel plezier!

Eerst een mooie tocht met de veerboot naar het eiland Texel en dan 36 km fietsen. Deze route brengt je langs natuurgebied De Slufter, waar allerlei kustleven te bekijken valt. In het noorden van het eiland is ook zeker de vuurtoren het bekijks waard.

Bij deze route ontdek je het noordelijke stuk van Texel. Je fietst deels langs De Slufter, een prachtig natuurgebied. Vergeet niet op de kop van het eiland even van de route af te wijken en de vuurtoren te bezoeken. Ook De Koog en Oosterend zijn in de route opgenomen.

fietsroute de Slufter op Texel

De hier bovenstaande link is er voor om de hele fietsroute in kaart te brengen.

Hoeveel kilometer fietspad is er in Nederland?

Nederland heeft 37.000 kilometer fietspad. Dat is meer dan de eerdere schatting van 29.000 kilometer van de Fietsersbond uit 2009 en veel meer dan het laatste cijfer, 17.000 kilometer van het CBS uit 1996. Het aantal kilometer wegen met fietsstroken bedraagt 4.700 kilometer, gelijk aan de eerdere schatting. De nieuwe cijfers komen uit de fietsbond routeplanner, die landelijk dekkend geworden is en waar elk fietspad in staat. Daarmee beschikt de Fietsersbond over betrouwbare informatie voor alle provincies.

 

Bezoeken: 140

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren