Schitterende fietsroutes in Nederland.

Zuiderzeeroute is een schitterende fietsroute.

Deze fietsroute is  ongeveer 415 kilome3ter lang en is dus voor ons camperaars te ver en veel te lang om dit in 1 keer te kunnen doen maar het is misschien wel heel leuk, mocht u van fietsen houden, dat u door verschillende camperplaatsen of campings te bezoeken en een soort van etappe route van kunt maken van zo’n 50 kilometer per dag maar dat is natuurlijk helemaal hoe u het zelf invult.

Wel is er natuurlijk heel veel moois te ontdekken en natuurlijk ook de oude vissersdorpjes rondom het IJsselmeer de vroeger Zuiderzee zijn natuurlijk heel erg leuk om te bezichtigen en vaak zijn er ook oude ambachten te zien.
Het huidige IJsselmeer, het Markermeer en de steden en dorpjes eromheen hebben een rijke geschiedenis. De Zuiderzeeroute neemt je in een ronde mee langs het gehele meer, waarbij je onder andere door het eeuwenoude Enkhuizen, het authentieke Volendam en de Hanzestad Kampen fietst.

Uitwaaien op de Zuiderzeeroute.
Deze langeafstandsfietsroute is een aanrader als je graag meerdere dagen achter elkaar fietst. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de voormalige Zuiderzee. In 1932 werden de Zuiderzee en de Waddenzee van elkaar afgesloten met de Afsluitdijk om watersnoodrampen te voorkomen in de toekomst. Langs de route vind je allerlei leuke horecagelegenheden waar je een lekker hapje kunt eten of een nachtje kunt blijven slapen. Het startpunt van de route ligt in Enkhuizen. Breng hier een bezoekje aan het Zuiderzeemuseum. Vanuit hier fiets je naar het puntje van Noord-Holland om via de Afsluitdijk naar Friesland te fietsen. Vervolgens kun je uitwaaien langs de rand van het IJsselmeer en daarna fiets je door naar het Nationaal Park Weerribben-Wieden naar Kampen.

Een paar foto’s uit de plaats Workum.

Natuurpracht op de Veluwe.
Het laatste gedeelte van de route loopt van Kampen terug naar Enkhuizen via Amsterdam. Onderweg fiets je door de sprookjesachtige bossen op de Veluwe. Geniet van de schaduw tussen de bomen en houd je ogen goed open. Misschien krijg je dan wel een edelhert of een marter te zien.

hier enkele foto’s uit Enkhuizen.

Al met al is het een heel lange maar wel veelzijdige route om te fietsen, doe er uw voordeel mee als u van fietsen houdt en wie weet komen we elkaar eens een keer tegen.

Bezoeken: 314

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren