Campers niet langer gedoogd langs Leidse vaart in Bollenstreek.

De gemeente Lisse heeft aangegeven streng te handhaven op de Leidse vaart in Lisse. Camperaars mogen hier sinds 1 april niet meer parkeren en overnachten. De afgelopen jaren werden campers op de Leidse vaart nog gedoogd.

Volgens de gemeente is het niet meer veilig. Doordat de campers dicht naast elkaar geparkeerd staan, zou in geval van brand het vuur kunnen overslaan. Adviseur Hans Pronk van het Projectbureau Camperplaatsen is al jaren in gesprek met de gemeente Lisse voor een definitieve camper locatie.

Pronk: “Er ligt al een aanvraag voor een camper locatie net buiten Lisse, maar meer en kleinschalige camperlocaties in de Duin- en Bollenstreek zou nog mooier zijn. Zeker tijdens de openingsperiode van de Keukenhof en in de bollenperiode zijn camperaars op zoek naar een plek om te overnachten.“

Visie verblijfsrecreatie

De gemeente Lisse is op dit moment bezig met samen met de gemeenten Hillegom en Teylingen met het opstellen van een visie verblijfsrecreatie, waarin ook aandacht is voor nieuwe camperlocaties. Naar verwachting wordt deze visie na de zomer gepresenteerd.

Bron NKC

 

Hits: 114