Info...LAATSTE NIEUWS

Camperplaats Gouda gaat sluiten

Het doek gaat vallen voor de populaire Parking Klein Amerika, de camperplaats aan de rand van het centrum van Gouda. Nog tot 1 november van dit jaar kunnen camperaars er terecht, maar daarna gaan de 29 plekken plaatsmaken voor ongeveer honderd reguliere parkeervakken. De gemeente Gouda wil hier ruimte voor creëren omdat besloten is dat het centrum autoluw wordt.

De plek is al vele jaren zeer populair, vooral omdat het aantrekkelijke centrum van Gouda zich op loopafstand bevindt. In 2011 scoorde Gouda er zelfs de NKC-onderscheiding Kampeerauto vriendelijkste gemeente van het jaar mee. Het succes had echter ook een keerzijde: al jaren wordt er geklaagd over overlast doordat campers buiten de met rode lijnen gemarkeerde vakken gaan staan, er meer dan de toegestane 29 verblijven, ze er soms langer dan drie etmalen staan en het verbod op campinggedrag ook niet altijd wordt nageleefd.

Maar dan kan ik mij indenken dat wij als camperaars mede schuldig hier aan zijn en ook denk ik dan, als dit zoveel jaren al niet goed gaat, waar is de handhaving dan om deze problemen in goede banen te leiden en dan denk ik, dat de gemeente ook een beetje nalatig is geweest en nee ik praat niet goed wat voor ellende er door de camper mensen gecreëerd word.

Aandachtspunt

Beste mede camperaars, hou je aan de regels die opgesteld zijn door de gemeente, als er een camperplaats is en laten we met z’n allen niet onze eigen glazen ingooien want straks verdwijnen er meer en er zijn al veel te weinig camperplaatsen in Nederland, laten we ons netjes gedragen A.U.B.

De camperplaats staat dan ook al een tijdje ter discussie en er zijn ook alternatieve locaties in beeld geweest, die een voor een zijn afgevallen omdat het terrein een andere bestemming kregen.
Ook heeft de gemeente regelmatig aangegeven streng te gaan handhaven en in maart van dit jaar zijn er zelfs borden bij Klein Amerika geplaatst waarop wordt verwezen naar omliggende camperplaatsen en campings, mocht het maximum van 29 er zijn bereikt.
Deze locaties melden sindsdien wel een toename van het aantal overnachtingen.

Restaurants

De horeca is zeer teleurgesteld over het besluit van de gemeente, inmiddels zijn de partijen wel met elkaar in gesprek, de ondernemers en de gemeente Krimpenerwaard waar onder meer het nabijgelegen plaats Haastrecht onder valt.
Men wil daarmee bereiken dat de gemeente uitbreiding van camperplaatsen gaat toestaan en dat ook de ondernemers er brood in zien.
Dit is niet alleen goed voor Gouda, waar ook veel horecaondernemers onder vallen en nu niet blij zijn met het bovenstaande besluit, maar ook voor de middenstand en de restaurants in Haastrecht.

De gemeente Gouda benadrukt dat camperaars ook na 1 november nog van harte welkom zijn om de stad te bezoeken, maar dan moeten ze hun camper wel in een regulier parkeervak plaatsen en ze mogen er niet meer op die plek in overnachten.

 

Bezoeken: 0

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren