LAATSTE NIEUWSTips

Boek jij ook een overnachting plaatst met je camper

Steeds meer camperaars reserveren vóór aankomst een plaats op een camperplaats of camping. Het verschil met 2019 is groot, blijkt uit internationaal onderzoek van Campercontact. Van de Nederlandse ondervraagden geeft 61% aan wel eens een overnachtingsplaats te boeken en dat is 20% meer dan vier jaar geleden.

Internationaal onderzoek

Voor het onderzoek ondervroeg Campercontact ruim vierduizend camperaars in Nederland, Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Daaruit blijkt dat steeds meer mensen een overnachtingsplek boeken. Hiermee spelen ze in op de toenemende drukte op camperplaatsen  en willen ze verzekerd zijn van een plekje.

Duitsland loopt voorop

Het onderzoekt toont aan dat in 2019 nog 41% van de Nederlandse ondervraagden vooraf een plekje op een camping of camperplaats reserveerde. Nu is dat gestegen naar 61%. In Italië is dat aantal zelfs nog meer toegenomen: van 41% naar 67%. Duitsland spant de kroon, met een enorme verschuiving van 36% naar 74%. Campercontact tekent daarbij aan dat dit vermoedelijk komt door de recente recordverkoop van kampeerauto’s.

Groot-Brittannië blijft gelijk

Ondervraagden uit Groot-Brittannië gaven in 2019 al aan massaal een overnachtingsplaats te boeken. Vier jaar geleden was dat al 72% en nu is dat minimaal gestegen naar 74%. Dit betekent wel dat ze samen met Duitsland aan kop staan als het gaat om camperaars die door te reserveren zekerheid wensen. Hekkensluiter is Frankrijk. De Fransen kwamen vier jaar geleden uit op 32%, nu is dat 50%.

Waar is de vrijheid gebleven

Overigens is niet iedereen blij met het feit dat steeds meer camperaars een overnachtingsplaats boeken. Een veelgehoorde klacht is dat hiermee de vrijheid van het camperreizen verloren gaat. Dit is trouwens niet terug te lezen in het onderzoek.

Bezoeken: 0

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren