Tips

Reservesleutel.

Waar bewaart u uw reservesleutel?

 

Deze week was het zo, gelukkig niet mij mezelf maar bij de Buurvrouw dat ze haar sleutels verloren was van de camper en dan kijk je toch wel heel dun , als je na het boodschappen doen bij je camper komt en dan de sleutels wilt pakken om de deur open te maken, dat je ontdekt dat je ze kwijt bent. Dit is een hele vervelende situatie maar het kan natuurlijk iedereen en ook u overkomen.
Na dat ze erachter kwam riep ze mij en zei dat ze niet meer naar binnen kon omdat, ze haar sleutels kwijt was, ik zeg kom we pakken de fiets en gaan de route nog een keer rijden die je zelf ook gefietst hebt en dan maar hopen dat we ze zullen vinden, ja zegt ze m’n man is vandaag juist een dagje weg, dit zal je altijd zien.
Nou geloof me, niets was minder waar dus de paniek sloeg een beetje toe bij haar wat ik natuurlijk niet zo vreemd vond ” en wat nu? ” vroeg ze, ik probeerde ze gerust te stellen wat natuurlijk niet mee viel maar goed.
Tot op een gegeven ogenblik zegt ze ja mar we hebben een reservesleutel, ik zeg dit is mooi en weet je ook waar die is? Ja zegt ze en ik treed niet in details maar die lag ook achter slot en grendel, wat natuurlijk niet zo slim is maar goed ik zeeg tegen haar, daar komen we wel bij. Dus ik mijn gereedschap gepakt uit de camper en ik als volleerd vakman, wat natuurlijk niet zo is, aan de slag om bij de beseffende reservesleutel te komen. ook kan ik u verzekeren, dit viel niet echt mee maar goed op den duur had ik de ruimte open en ja hoor daar goed opgeborgen was de reservesleutel, ik zag de buurvrouw opgelucht was en weer kon lachen.
Maar de sleutel was nooit gebruikt in al die jaren en was nogal verroest dus, met een beetje geduld en schuurpapier en wd40 is het ons gelukt om de deur te openen en kon ze haar boodschappen opruimen, dit was weer een geluk bij een ongeluk.

Maar nu nog een vervelend iets,  dat de sleutels zoek waren was tot daar aan toe maar er zit natuurlijk een startonderbreker op de camper en ja zonder je hoofdsleutel begin je dan ook niets want, die heb je nodig om je camper te kunnen starten en er mee weg te kunnen  dus de buurman was ook niet zo blij met de hele situatie.
Toen de buurman thuis kwam is hij met z’n vrouw weer op de fiets gestapt, om weer de route gaan fietsen die ze gereden had  maar natuurlijk lag dar geen sleutels maar op een gegeven moment keek de buurman naar rechts en daar stat een bankje op de dijk en wat schertst zijn verbazing, de sleutels lagen op het bankje waarop hij zei , kijk eens wat dar ligt tegen z’n vrouw? Daar ben ik helemaal niet geweest verontschuldigde ze zich maar zowel de buurman als de buurvrouw waren vreselijk blij dat ze weer gevonden zijn natuurlijk .
Het zou natuurlijk zo kunnen zijn dat iemand ze gevonden had en ze op het bankje had neergelegd in de hoop dat ze zo beter zouden opvallen en de eigenaren ze zo beter zouden kunnen vinden, daar ga ik dan maar vanuit. Eind goed Al Goed zeg ik dan maar.

Waar reservesleutel van de camper bewaren?

 

hier enkele tips die ik tegenkwam op het net, wat niet slim is  maar ja . ik kan u wel enkele tips geven natuurlijk maar doe mij dan een berichtje via Messenger en dan kunnen we met uitwisseling telefoonnummers u op weg helpen maar beter is het om uw eigen plekje te zoeken.

Je kan de reservesleutel  bijvoorbeeld bewaren in een metalen doosje. Op die manier wordt er geen signaal verzonden en valt deze dus niet te onderscheppen door criminelen. Het principe werkt als de kooi van Faraday, er kunnen geen signalen worden verzonden en je campersleutel kan niet getraceerd worden maar dan moet u deze wel opbergen op een plaats waar hij niet te vinden is door criminelen maar wel door uzelf natuurlijk
Wil het eigenlijk niet hard op noemen maar wij verstoppen de reservesleutel achter de kap van onze rechter voorspiegel. Mochten we de sleutel onderweg ergens kwijt raken dan kunnen we er altijd nog in.
Dit zijn enkele voorbeelden maar natuurlijk gaan we hier niet verder op in en dit om geen slapende honden wakker te maken natuurlijk maar wees slim en zoek een plekje voor een reservesleutel en dan niet een hele bos maar gewoon de sleutel van de deur, zodat u altijd binnen kunt in geval van nood.

Doe er uw voordeel mee groetjes Wim.

Bezoeken: 815

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren