Wat moet verplicht mee in de camper in het buitenland.

Wat is verplicht in de camper? In elk land gelden andere wetten en regels welke items verplicht in de camper zijn. Voor de 5 populairste vakantielanden hebben we de verplichtingen op een rijtje gezet. Wanneer je deze zomer met de camper weg gaat, zijn er een aantal items die verplicht in de camper aanwezig moeten zijn. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidshesjes, een gevarendriehoek of een verbanddoos. Let erop dat je bij een controle een boete kunt krijgen wanneer de verplichte items niet in de camper aanwezig zijn. Weet jij al wat verplicht is in jouw vakantieland?

België.

In België  geldt een uitzondering voor campers met een Nederlands kenteken. Zo hoef je geen brandblusser of verbanddoos te hebben, maar ben je wel verplicht om veiligheidshesjes een gevarendriehoek maar ook een verbanddoos in uw camper te hebben ook al is het verstandig om deze spullen altijd bij u te hebben waar u ook heen gaat.

Frankrijk.

Je bent verplicht om een gevarendriehoek en veiligheidshesjes in de camper te hebben en de veiligheidshesje moeten binnen handbereik zijn. Wanneer de camper langs de weg staat door pech of een ongeluk is de bestuurder verplicht om een veiligheidshesje te dragen.
Heeft de bestuurder het hesje niet aan?  Dan kunt u een dure boete krijgen van de  politie. Voor de andere inzittenden van de camper is het voldoende om achter de vangrail te staan. Het kan geen kwaad om voor alle inzittenden een hesje beschikbaar te hebben. Tevens is een alcoholtest verplicht in de camper ( hier zijn de meningen over verdeeld.). Opvallend genoeg krijg je geen boete als je de test niet bij je hebt (rommelige regelgeving) Het is natuurlijk beter als u deze spullen altijd bij u heeft in de camper.

 

Duitsland.

De bestuurder is verplicht een veiligheidshesje te dragen wanneer de camper langs de weg staat met pech of door een ongeluk. Het is verder alleen voor voertuigen met een Duits kentekenbord verplicht om ook een gevarendriehoek en een EHBO-doos in de camper te hebben. Het is natuurlijk beter als u deze spullen altijd bij u heeft in uw camper.

Spanje.

In de camper zijn veiligheidshesjes voor alle inzittenden verplicht. Alle personen in de camper moeten namelijk een veiligheidshesje aan als de camper met pech of door een ongeluk langs de weg staat. Het is raadzaam om achter de vangrail te staan voor je eigen veiligheid. Ook moet je in het bezit zijn van een gevarendriehoek. Draag je een bril? Als bestuurder ben je verplicht om een reservebril bij je te hebben. Tevens is het verplicht om een reservewiel bij je te hebben en de uitrusting om een wiel te vervangen. Het is natuurlijk beter als u deze spullen altijd bij u heeft in uw camper.

 

Italië.

De veiligheidshesjes en een gevarendriehoek zijn ook in Italië verplicht in de camper. Alle inzittenden van de camper moeten het hesje kunnen dragen als u met de camper langs de weg komt te  staan met pech of problemen. Het is natuurlijk beter als u deze spullen altijd bij u heeft in de camper. Zo zijn reservelampjes ook heel verstandig om mee te nemen maar ook een doosje zekeringen is wel een pre en kunnen altijd nodig zijn.

Beste mensen, het is n.l. zo dat u ten alle tijden voor u op pad gaat eerst uw uitrusting controleert en u er van overtuigen om alles bij u te hebben . Ook is het nu in deze tijd(geen verplichting) maar wel verstandig om mondkapjes en handschoentje (latex)mee te nemen en dit omdat het in verschillende landen verplicht is om een mondkapje te dragen als u bijvoorbeeld naar een winkel gaat of naar een ruimte waar er meerder mensen aanwezig zijn.

 

Scandinavië.

Sneeuwkettingen zijn een verplichting in Scandinavië en alle bovenstaande items  en het is natuurlijk wel een dingetje in welk jaargetijde je die kant op gaat maat antivries altijd handig  maar ook goed apps zoals routeplanners en weet waar je de calamiteiten diensten kunt bereiken. een goede zonnebril is noodzakelijk en misschien goede wandelschoenen maar ook Deet tegen de muggen was een goede tip en misschien een tip, wat sterke drank, dit is bijna niet te betalen in die landen maar denk zelf ook goed na aleer je vertrekt , ook google is je beste vriend zeg ik altijd maar. Niet alle dingen zijn verplicht die hierboven staan maar wel een pre.

 

 

 

 

Hits: 832

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren