de keuze van campers voor en nadelen.

De voor en nadelen bij uw keuze, overweeg uw keuze met behulp van dit artikel.

Vooraf zijn er wel duidelijke verschillen tussen de oudere campers en de nieuwe campers.

Als we voor de aanschaf van een camper staan, omdat dit al heel lang op uw verlanglijstje staat en u er waarschijnlijk heel hard voor gespaard heeft en dit omdat een camper vaak heel veel geld kost in aanschaf. De nieuwe campers zijn heel duur maar ook goed tweede hands campers geven ze ook niet weg natuurlijk en ja wat is uw keuze? Het kan zeker ook een oudere camper zijn die er goed uitziet en naar laten we hopen technisch helemaal in orde is. de campers variëren natuurlijk van een paar duizend euro tot enkele tonnen of nog duurder.

Welke type campers?

In grote lijnen bestaan er zes soorten campers: de camper bus, bus camper, alkoofcamper, integraal, half integraal en de liner.

Alkoof camper de voor- en nadelen.

Het voordeel van deze camper is dat hij geschikt is voor meerdere personen, bijvoorbeeld een groot gezin.
Nadelen van de alkoofcamper  zijn, dat de windgevoeligheid hoger is dan bij andere lagere campers en dat je er dan ook rekening mee moet houden met een hoger brandstofgebruik.

Wat is een alkoof camper?

Een alkoof is een soort van tussenkamer of kleine zijkamer zonder of ook tegenwoordig met ramen die je als slaapkamer kan gebruiken. En zo is de naam ontstaan van deze efficiënt ingerichte camper, waarbij boven de cabine een ruimte is met een royaal tweepersoonsbed waar je echt een goede nachtrust kunt beleven en ervaren.

Wat is een Alkoof bed?

Alkoof betekent letterlijk “een afgescheiden slaapkamer” Bij een camper is dit een slaapgedeelte boven de bestuurderscabine gebouwd. Het biedt in de camper meestal een slaapplaats aan 2 personen, ook wel een alkoof bed genoemd.

Integraal camper de voor- en nadelen.

Voordelen zijn dat de ruimte vaak optimaal benut wordt omdat het camperdeel en de cabine uit één geheel bestaat. Nadelen zijn vaak dat de kreukelzone minder goed is ,dit door gebruik van kunststof materialen maar bovenal, dat deze type campers vaak wat aan de dure kant zijn.

Waarom integraal camper?

Het grootste voordeel van een full integraal camper is natuurlijk: de ruimte. In een full integraal camper heb je zoals men het noemt, een lux huis op wielen met voldoende leefruimte, omdat de cabine en woonruimte perfect op elkaar aansluiten. Er is dan ook vaak ruimte voor een extra hef bed. Zo creëer je twee ruime extra slaapplaatsen waar het heel goed in overnachten is.

Goede isolatie.

Behalve de ruimte is een ook isolatie een groot voordeel van een integraal camper. Doordat de zijwand helemaal doorloopt tot voor aan de camper is dit type camper veel beter geïsoleerd dan andere type campers, met name de cabine. Ook is het alleen bij full integraal campers mogelijk om de cabine te voorzien dubbel glas voor extra isolatie. Hierdoor blijft het lekker warm in de camper en bespaart u stookkosten. Ook bespaart u op brandstofkosten, door het gestroomlijnde ontwerp.

Half-integraal camper de voor- en nadelen.

De half-integraal camper (ook wel semi-integraal genoemd) is een combinatie van een alkoof camper en een integraal camper.

Het voordeel is dat de alkoof van deze camper veel kleiner is, dan de alkoof van een alkoofcamper. Daardoor vang je minder wind waardoor het brandstofgebruik lager is dan bij de alkoof camper en je hebt ook minder kans om met de alkoof ergens tegen aan te rijden.

Het nadeel is dat het nog steeds een groot voertuig is, waardoor je je rijstijl iets aan moet passen. Ook moet je even goed opletten bij het aantal bedden. Vaak zit er bij een half-integraal camper geen bed boven de cabine, maar zit er een vast bed achterin. Ook kan het zijn dat de eethoek om te bouwen is. Mocht er wel een bed boven de cabine zitten dan is dat een hef bed.

De Isolatie.

Tegenwoordig is bij de nieuwere campers de isolatie ook sterk verbeterd en zullen de mensen die zo’n camper hebben het best met mij eens zijn de de temperaturen vooral in de winter goed op peil blijven.

Bus camper de voor- en nadelen.

De meeste bus campers hebben veel weg van een bestelbus en zijn geschikt voor twee tot vier personen. Toch heb je hier ook allerlei verschillende maten in. Bijvoorbeeld een Volkswagen busje is vaak een stuk kleiner dan een Pössl camper, maar het zijn beide bus campers. Bedenk goed van tevoren hoeveel sta ruimte je wilt hebben. In een grotere bus kun je vrijwel altijd staan en in een bus als een Volkswagen bus kun je vaak het hef dak omhoog zetten voor meer ruimte.

Het voordeel van een bus camper is dat je deze kan gebruiken als een gewone personenauto. Maar kan ook weer een probleem opleveren bij de boa’s en dit omdat de bus ingericht is als camper. De kleinere bus campers kunnen vaak ook op een gewone parkeerplaats in een gewoon vak staan.

Het nadeel is dat er iets minder ruimte is. En er is vaak bij de oudere bus campers geen natte cel aanwezig zoals douche en of toilet. Overigens hebben veel bus campers wel een portapotti maar het blijft behelpen.

De isolatie.

Bij de oudere bus campers was het best een dingetje ,dart de temperatuur bijna hetzelfde was als de buitentemperatuur en dit omdat de isolatie vaak te wensen over liet maar de tegenwoordige bus campers van de bekende merken zijn nu natuurlijk veel beter beschermd tegen de buiten temperaturen en is het goed toeven in een bus camper.

De liner voor en nadelen.

Liner campers zijn groot maar wel luxueus en zijn in verhouding enorm duur. De liner camper is de grootste camper die er op de markt zijn en varieert tussen de 8 en 12 meter waarvan de 12 meter de max is en waar je een C rijbewijs voor nodig hebt anders heb je een probleem, als u daar geen rekening mee gehouden heeft aleer er 1 aan te schaffen maar een chauffeur is ook een optie natuurlijk.

Voordelen van een liner.

Veel luxe en comfort zoals de duurdere segment van bekleding en aankleding van de gehele camper.
Fijne leefruimte waar je in kunt leven en elkaar niet steeds voor de voeten loopt.
Een grote garage waar je een bij sommige zelfs een  kleine auto in kunt rijden maar het nadeel van een grote garage is, dat hoe te meer ruimte hoe te meer je meeneemt in de garage.

Nadelen van een liner.

Je hebt een C-rijbewijs nodig en dit omdat de campers te groot zijn en vooral te zwaar om met een b rijbewijs te rijden.
Je kunt niet altijd zo maar omdraaien en of parkeren
Je moet regelmatig vooraf een camperplaats reserveren en op een camping zijn er ook weinig plaatsen ingericht voor deze campers.

We hopen dat u aan dit artikel wat heeft, om tot een eventuele keuze te komen, als u bezig bent een andere camper aan te schaffen laat u goed informeren maar laat u niet een kant op praten die u niet wilt want, hert is zo dat verkopers zichzelf zo overtuigend kunnen opstellen om u er van te overtuigen dat hun keuze de beste is maar bel eerst eens een vriend die ervaring met campers heeft en die mogelijkheid heeft u, we hebben allemaal een telefoon tegenwoordig maar ga u dan zeker niet over 1 nacht ijs want uw geld kunt u maar 1 keer uitgeven. Maar overweeg heel goed welke camper er bij u past. Neem een bewuste keuze.

Heel veel succes, team campertraveling.

Hits: 47

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *