Uitgelichte camperplaatsen.

Stoutenburght in Blesdijke uitgeroepen tot beste camperplaats van Nederland

De beste camperplaats van Nederland staat in Blesdijke.
Voor de tweede keer gaat de eer naar Anton en Karin Koning van camperplaats Stoutenburght.
Zij wonnen de titel ook al in 2017
Camperplaats van het jaar is een prijs van de website campercontact. Daarop staan alle locaties waar je met de grote bussen kunt staan. Twintigduizend mensen uit heel Europa hebben gestemd op genomineerde plekken in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Altijd tijd voor een praatje

Dat Stoutenburght wint, vinden de bezoekers terecht: Wij komen op veel plaatsen in Nederland, maar dit steekt er bovenuit. De eigenaren zijn heel aardig en het is hier heel rustig zo zegt een van de camperaars.
Hij heeft een ruime plek met uitzicht op de weilanden en bossen in de omgeving. Ik kom hier heel graag, zegt Fred. Hij woont met zijn vrouw in een camper. Er zijn veel mooie plekken, maar niet waar het zo mooi en goed verzorgd is als hier. En ze zijn heel erg persoonlijk.
Het is wat Anton en Karin graag willen uitstralen. Ondanks dat mensen zichzelf via een zuil kunnen inchecken, zoeken ze de gasten altijd op voor een praatje. En natuurlijk houden van een stukje gezelligheid. De mensen zeggen altijd dat het net voelt als thuiskomen, zegt Anton Koning. Dat is altijd een goed teken als mensen dat zeggen.

Wachten nu op mooi weer

Alle plekken hebben stromend water en elektriciteit. Daarnaast is het terrein verhard met grasstenen. Karin Koning: Dit scheelt een hoop wegzakwerk. De campers kunnen gewoon recht en stabiel staan. Het is nog niet heel druk, vindt Karin. Dat heeft volgens haar vooral te maken met het slechte weer: Dat valt echt tegen. Normaal wordt het na Pasen drukker.
Al wandelend over Stoutenburght worden Karin en Anton door alle kampeerders aangesproken op de prijs. Ze zijn er dan ook maar wat trots op. Het is een publieksprijs eigenlijk, dus dat doet goed.
Nu is het voor hen wachten op beter weer. Dan kunnen de gasten weer genieten van de omgeving. Anton: We zitten er hier middenin. Aan de ene kant de Lendevallei, aan de andere kant de Weerribben en dan verderop de Koloniën van Weldadigheid. Het is een mooi plekje hier.
bron Omrop Fryslân

Bezoeken: 87

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren