Wim

Kamperen zomer 2020

Een kampeervakantie in het buitenland is een grote uitdaging en brengt de nodige risico’s met zich mee. In de tweede aflevering van ACSI Kampeernieuws praat redacteur Katinka je bij.

Premier Rutte heeft in zijn persconferentie van woensdag 3 juni helaas niets gezegd over het openen van de sanitairgebouwen op Nederlandse campings. Zijn focus lag op het informeren over vakanties buiten Nederland. Een teleurstelling voor de vele campings in Nederland die met smart op kampeerders wachten. 

Veel kampeerders overwegen vakantie in eigen land

Toch merkt campingspecialist ACSI dat het bezoek op de pagina’s van Nederlandse campings op Eurocampings.eu sinds 1 mei is gestegen met 108 procent ten op zichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat is een duidelijke indicatie dat veel Nederlandse kampeerders een vakantie in eigen land overwegen.

Vakantie in het buitenland

In dezelfde toespraak ging hij ook in op de mogelijkheden voor een vakantie in het buitenland. Een overzicht van de landen waar we eventueel wel naar toe kunnen gaan, zie je in de uitzending terug. Al is het de vraag of we bijvoorbeeld in Kroatië kunnen komen als de grens met Oostenrijk nog niet opengaat. De meeste duidelijkheid over waar je aan toe bent heb je dus met een vakantie in eigen land.

Campings in Nederland

Heb je je eigen sanitair aan boord dan kun je nu al in Nederland op pad. Inspiratie voor het creëren van privésanitair vind je ook in het ACSI Kampeernieuws. Via Eurocampings.eu vind je ruim 1.100 Nederlandse campings waarvan er veel ook direct boekbaar zijn.  Abonneer je op het Youtube-kanaal van ACSI en je krijgt automatisch een melding als er een nieuwe aflevering online staat. 

Bezoeken: 119

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren