Berichten uit buitenland

kampeerauto’s worden in Peñiscola gebouwd

Kampeerautobezitters kennen het merk Benimar al langer, maar veel weten misschien niet dat dit een Spaans merk is en dat deze kampeerauto’s en campervans gebouwd worden in een fabriek in de toeristische plaats Peñicola aan de Costa del Azahar in de provincie Castellón (Valencia regio). Dit jaar werd de Europese bijeenkomst waar bedrijven naartoe komen ook gehouden in Peñiscola, iets waar het bedrijf nu een mega-contract heeft afgesloten.

Het bedrijf Benimar , gevestigd in Peñíscola (Castellón) en opgericht in 1974, heeft nu drie productievestigingen voor campervans en kampeerauto’s, mobiele huizen en bijbehorende specifieke meubels. De onderneming biedt werk aan een totaal van 590 werknemers en realiseert een jaaromzet van 200 miljoen euro. Benimar is sinds 2002 lid van de Franse Trigano-groep, een collectief dat 27 Europese merken van campers omvat.

Het bedrijf heeft dit jaar zijn bijeenkomst  gevierd in de Valencia regio. “De belangrijkste veranderingen dit jaar hebben betrekking op het interieurontwerp en de aanpassing van modellen om te voldoen aan de nieuwe markt vereisten. Dit omvat het verkleinen van de breedte voor toegang tot ruwere gebieden en het verkorten van de lengte in bepaalde gevallen, zoals campervans. Op deze manier willen we ons toegankelijk maken voor doelgroepen die minder ervaring hebben met het besturen van campers,” verklaart Fernando Ortiz, de manager van het bedrijf.

In slechts 48 uur tijd heeft Benimar, het enige bedrijf in Spanje dat kampeerauto’s en campervans op industriële schaal produceert, een aanzienlijke verkoop van meer dan 3.000 campers afgerond. Deze verkoop vertegenwoordigt 90% van hun jaarlijkse omzet. Het nieuws werd bekendgemaakt na een Europese bijeenkomst waarbij het bedrijf zijn 2024-modellen introduceerde en bestellingen ontving van ruim 180 Europese dealers, waaronder 25 in Spanje. Deze bijeenkomst werd gehouden in El Puig en was open voor de pers en gespecialiseerd publiek.

De manager  van Benimar spreekt over ‘pan-Europese voertuigen’, wat betekent dat het bedrijf identieke modellen produceert voor zowel Spaanse als Noorse klanten. Het bedrijf, dat zijn 50e verjaardag viert sinds het in 1974 werd opgericht, ziet 15% van zijn verkopen plaatsvinden in Spanje, terwijl de resterende 85% naar andere Europese landen gaat, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland, en naar Nieuw-Zeeland buiten Europa. De voertuigen worden gemiddeld verkocht voor prijzen tussen de 58.000 en 100.000 euro.

Bron Spanje Vandaag

Bezoeken: 194

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren