Veiligheid

Hulpventilatoren voor koelkast.

Soms hoor je wel eens, als je het met iemand heeft over warm weer en dat de koelkast zo vreeslijk z’n best moet doen  om de etenswaren  koel te krijgen en te houden. Dit is natuurlijk helemaal waar en dan ga je verder praten en kom je tot het item, joh zet er een kleine ventilator tussen, onderaan zodat hij de warme lucht een handje kan helpen om dit zo snel als mogelijk die ruimte uit te verdrijven door het bovenste rooster.

Dit zal naar alle waarschijnlijkheid ook bij mijn camper gebeurd zijn, deze camper heb ik n.l. niet nieuw gekocht en weet ook niet of dit er standard in zat of ook later door een klussen aangebracht is, maar het zat er sowieso in en was er enkele jaren heel blij mee, want in de hele warme zomer gebruikte ik deze ventilator graag en het helpt ook echt om de koelkast beter te laten functioneren, zodat de drankje en vleeswaren lekker koel blijven. Dit wil toch iedereen?

Omdat je vaak tweede hands koopt wat voor heel veel mensen natuurlijk zo is. Dan moet men de camper nog volledig leren kennen met alle onbekende dingen en attributen die men dan mee koopt maar geen uitleg bij gehad heeft zo ook ik en we zijn op vakantie gegaan toen alles in orde was, daar gingen we natuurlijk vanuit maar het liep heel even anders.

Het was een dinsdagavond en na een hele mooie avond lekker buiten gezeten te hebben zijn we om een uur of half 11 naar binnen gegaan om even het nieuws te kijken, wat er zoal in de wereld te koop is  om half twaalf ging m’n vriendin naar bed en ik een nachtbraker zoals ik ben bleef nog een poosje op de computer zitten surfen en zo en natuurlijk met een half oog tv kijken toen ik rond middernacht een raar geurtje rook mar kon het in eerste instantie niet thuisbrengen wat het kon zijn maar het werd steeds heviger en het stonk behoorlijk dus ik roep m’n vriendin uit bed en ben op onderzoek ui gegaan eerst de hoofdschakelaar uit  en toen zoeken waar het vandaan kon komen.

Al vrij snel kwam ik erachter dat het bij de koelkast vandaan kwam, dus ik denk nee he, dit wordt een nieuwe koelkast maar da was het toch niet, ik nar buiten en ik ruik bij de ventilatieroosters van de koelkast en ja hoor daar stonk het enorm. Dan de roosters er maar uitgehaald en weer speuren met een lampje erbij en ik zie dat ventilatortje en pakte het beet maar liet snel los en waarom?
Wel ik brandde mijn hand en wist gelijk dat het euvel gevonden was. ik pakte een schroevendraaier en een tang en ging die ventilator eruit slopen, dus de draden doorgeknipt en dat ding eruit geschroefd en zag oen dat het gewoon gesmolten was, zorg wel dat u de plus draad aan het uiteinde beschermt door er tape  of een kroonsteentje op de monteren, zodat het niet in aanraking kan komen met een ander voorwerp of draden.

Wat was ik blij, dat ik op dat moment niet in bed lag want, voor hetzelfde geld is dit wel zo en kan je wel indenken wat er gebeurd had kunnen zijn en dat is iets wat we natuurlijk niet willen en daarom beste camper vrienden wil ik u er even op attent maken, als dit bij uw camper ook zo is, kijk dan even  of deze wel apart gezekerd is, dus kijk of er een zekering tussen is gebouwd zodat als er zoiets gebeurt, de stroom onderbroken wordt en dat er geen brand ontstaat en u zonder zorgen op vakantie kunt gaan, het had voor ons veel erger kunnen aflopen maar gelukkig zijn we er voor gespaard gebleven

Dus beste mensen, als u zelf de kennis heeft, doe het dan gerust zelf maar mocht u de kennis niet hebben laat het dan door een specialist inbouwen en zorg ervoor dat alles goed gebeurt zodat de risico’s zo klein mogelijk worden.

Verder wens ik u een heel fijn verblijf in uw camper toe en met vriendelijke groet Wim Heistek.

Bezoeken: 184

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren