Camper tips voor beginners…

CAMPER TIPS VOOR BEGINNERS.

Met een camper op pad is toch een bijzondere vorm van kamperen. Sommige dingen zijn en gaan net als bij een caravan of tent, maar er zijn ook van die zaken die je toch net even moet weten. Ongeacht of je met of zonder kinderen op reis gaat. Om je goed op weg te helpen en te zorgen dat je fijne reis gaat hebben, heb ik hier een vijftal tips om je op weg te helpen.

Een camper is geen auto.

Campers zijn groter, zwaarder en nemen een grotere bocht door zijn langere wielbasis en zijn over het algemeen een heel stuk langer dan een personenauto. Houdt dit dan ook vooral in je achterhoofd! En onthoudt ook vooral de maten van je camper. Plak desnoods een memo met de afmetingen op het dashboard. Je wil dit namelijk niet zijn vergeten wanneer je een lage tunnel nadert of met een veerboot over gaat. En twijfel je toch of het wel gaat passen? Laat dan iemand uitstappen om je te begeleiden en wees voorzichtig! Een ongeluk zit in een klein hoekje maar als je nieuw bent, speelt de onzekerheid ook een grote rol dus blijf voorzichtig en wen eerst eens aan je grotere vervoermiddel.

Stel de spiegels goed af. Dat doet u door achter het stuur te gaan zitten en daarvoor de tijd te nemen. Steeds vaker zijn campers voorzien van een achteruitrijcamera en dat is wel fijn want via de binnenspiegel heeft u geen zicht op wat er achter de camper gebeurt.

Ook in een camper blijf je opruimen.

Het is namelijk zo, als je jezelf met de camper gaat verplaatsen naar een andere plaats, dat je dan eerst alle losse spullen die in de camper aanwezig zijn, op een goede veilige plaats opruimt of neerzet mar laat vooral geen losse voorwerpen  in de camper liggen tijdens het rijden. Het komt natuurlijk regelmatig voor, dat je stevig op  de rem moet trappen, laat staan een noodstop moet maken met alle gevolgen van dien.
Wat gebeurt er met een noodstop? Wel dan vliegt alles wat los ligt en niet is opgeborgen in de kastjes of veilige plaats is weggezet, door de camper heen en geloof mij, je wilt echt geen voorwerp tegen je hoofd aan krijgen  met zo’n stop, want dit zijn levensgevaarlijke projectielen. Want er zijn formules voor,  Dus, opruimen dat spul. 

Voordat u wegrijdt, checkt u of alle ramen, luiken en of de deur goed gesloten zijn. Controleer eveneens of de lades en kastjes in de camper  vergrendeld zijn, of de koelkast en dakluiken dicht zijn, indien een schotel aanwezig, of deze naar beneden is gedaan alvorens te gaan rijden.

Vergeet daarbij ook niet de afdekplaat van het gasfornuis naar beneden te doen. Schrikken dat je doet als die neerkomt tijdens het rijden. En hoor je alsnog de borden en bekers achter de deurtjes glijden? Ik raad je dan vooral aan om anti slip matjes te kopen. Leg dit in de kastjes en je spullen kunnen ook tijdens het rijden geen kant op Je kunt er tegenwoordig van die organisers voor kopen waar je al je kopjes en glazen in kan zetten maar persoonlijk vind ik ze te duur en ga ik voor e goedkopere opties.

Zijn campers ook veilig ?

Campers blijken bij frontale botsing “levensgevaarlijk” te zijn.

Hits: 385