Camper tips voor beginners…

CAMPER TIPS VOOR BEGINNERS: DIT ZIJN DÉ TIPS VOOR EEN GOEDE START!

Met een camper op pad is toch een bijzondere vorm van kamperen. Sommige dingen zijn en gaan net als bij een caravan of tent, maar er zijn ook van die zaken die je toch net even moet weten. Ongeacht of je met of zonder kinderen op reis gaat. Om je goed op weg te helpen en te zorgen dat je fijne reis gaat hebben, heb ik hier een vijftal tips om je op weg te helpen.

Een camper is geen auto.

Herinnering; ik vergeet het gezicht van mijn schoonzusje niet meer na het zien van de camper waarmee ook zij straks gaan reizen. Haar reactie tegen haar vriend ‘whoh, zie je het echt zitten om daar mee te rijden?’. En precies daar draait deze eerste tip om.  Want hoe simpel het idee ook lijkt, rijden in een camper is toch anders (en om eerlijk te bekennen durf ik het daarom ook niet en is dit vooral een tip met dank aan mijn vriend).

Campers zijn groter, zwaarder, nemen een grotere bocht en zijn over het algemeen vele malen langer dan een personenauto. Houdt dit dan ook vooral in je achterhoofd! En onthoudt ook vooral de maten van je camper. Plak desnoods een post it met de afmetingen op het dashboard. Je wil dit namelijk niet zijn vergeten wanneer je een lage tunnel nadert of met een veerboot over gaat. En twijfel je toch of het wel gaat passen? Laat dan iemand uitstappen om je te begeleiden en wees voorzichtig!

Ook in een camper blijf je opruimen!

Tweede herinnering; de afwasborstel die vanuit de afwasbak door de camper heen vloog bij de eerste echte bocht. Wij hadden niet gedacht dat we ook die moesten opruimen. Maar niets was dus minder waar. Zo zie je maar opruimen is van belang. Losliggende spullen waarvan je het niet verwachten verschuiven zo met het nemen van een bocht of even remmen voor een stoplicht. Niet heel fijn en vooral geen rustige rit als het wel gebeurt.

Wat je het beste kan doen is om alles in de kastjes te stoppen op het moment dat je gaat rijden en te controleren of alle kastjes dicht zitten. Vergeet daarbij ook niet de afdekplaat van het gasfornuis naar beneden te doen. Schrikken dat je doet als die neerkomt tijdens het rijden. En hoor je alsnog de borden en bekers achter de deurtjes glijden? Ik raad je dan vooral aan om anti slip matjes te kopen. Leg dit in de kastjes en je spullen kunnen ook tijdens het rijden geen kant op.

Hits: 80