Tips

Condens onder matrassen.

Condens onder lattenbodem in de camper.

Het is namelijk zo dat, er bij de nieuwe(re) campers boven de garage bedden geplaatst worden maar dit zo gemaakt word door de fabrikanten dat er natuurlijk aan de ruimtebesparing gedacht wordt maar dan word het soms wel eens vergeten, bewust of onbewust, dat er niet nagedacht wordt over de ventilatie onder de matrassen, waar dan vaak condensvorming optreed, wat natuurlijk nooit de bedoeling kan en mag zijn. Of dit nu een fabrieksfout is, wie zal het zeggen maar als u hiermee te maken krijgt bij de aanschaf van een nieuwe camper, dan zou ik zeker teruggaan naar de leverancier.

Dus zoals ik zei, ga met een nieuwe camper zeker terug maar voor een iets oudere camper waar dit probleem zich voordoet, is de oplossing echt niet zo ver te zoeken en toe te passen , zoals u weet maar wat u eerst moet onderzoeken is zo, dat met zeker moet weten of er een vrije ruimte onder is zoals de garage.

Mocht het zo zijn dat de garage onder de bedden zit, wat natuurlijk bijna altijd zo is dan is het heel verstandig om  enige  gaten te boren en dan denk ik aan, minimaal
6 gaten van 20 millimeter  aan het hoofdeinde en ook zo’n 6 gaten van 20 millimeter aan het voeteinde en het liefst ook nog in de midden van het bed. Na dit gedaan te hebben zult u zien, dat er ventilatieluchtdoorstroom is onder het bed en de lattenbodem en daardoor zal condens geen kans meer krijgen.

 

 

Bezoeken: 427

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren