Camperplaats tussen de Arabieren.

In Slagharen is camperplaats De Bembom Hoeve sinds begin juli geopend. Bouke en dochter Corine Bembom runnen hier al jarenlang een fokkerij van Arabische paarden, de camperplaats noemen ze een leuke aanvulling op hun bedrijf.

Gaaf om te staan.

Even een rondje op het park met vijftien ruime plekken die in sierlijke vormen zijn aangelegd. Camperaar Bart Sluiter verblijft drie nachten op deze camperplaats. “We hebben bewust in deze streek gezocht. We wilden al langer dit gebied zien en vonden deze camperplaats. De indeling is mooi en we hebben een rondleiding gehad bij de paarden en door de stal,” blikt hij enthousiast terug als liefhebber van dit edele dier. Buurman Jack Vijgenboom heeft zijn eigen stalen ros achter op zijn camper hangen, in een gesloten kar staat zijn Harley Davidson. “Ik kreeg een grotere plek, in verband met mijn trailer. En wat is het gaaf om hier te staan, bij de paarden.”

Natuurlijke waarde.

Er zijn drie units met toilet, douche en wastafel. Bouke wijst naar de verdere voorzieningen. De plaatsen zijn voorzien van stroom (10A) en wifi. Gasten kunnen gebruik maken van het sani servicepunt naast de toiletunits. Er is bij de aanleg van het park gelet op de natuurlijke waarde. Een anderhalve kilometer lang wandelpad – Hoevenpad genoemd – is aangelegd rondom het park. Tussen de vele bramenstruiken kun je hier vogels, hazen en reeën tegenkomen. “We laten in de natuur op ons park opkomen wat er groeit”, meldt Bouke. De plaatsen voor de campers zijn niet bestraat, zodat het water in droge perioden langer wordt vastgehouden. Een bijenhotel is in de planning en bij de bouw van de hal voor de paarden is rekening gehouden met zonnepanelen die er mogelijk nog komen.

Rondleiding.

Al negen jaar worden Arabieren gefokt door de Bembom-familie. Het bedrijf aanvullen met een camperplaats noemt Bauke vooral leuk. Hij was tot 2005 eigenaar van attractiepark Slagharen en Ponypark Slagharen. Contact met mensen is hem dus op het lijf geschreven. De band met paarden ook. Als kind liep hij al tussen deze dieren en die liefde is gebleven vertelt hij met een warme blik in de ogen. De combinatie van deze twee is dus perfect. ,,Maar het fokken blijft voor ons wel de basis. Soms vraagt een campergast of hij even in de stal mag kijken. Een rondleiding mag natuurlijk, maar dan wel gestructureerd. Anders loop ik de hele dag in die hal rond.” Vader en dochter zijn duidelijk druk met beide bedrijfsvoeringen. Op het park nemen ze alles voor hun rekening, gasten kunnen ze tegenkomen op de zitmaaier bijvoorbeeld.

Jaar rond.

Het is nog niet bekend of het camperpark het jaar rond open zal zijn. De sanitair units zijn vorstvrij maar de buitenkranen nog niet, is daarbij het argument. Meer informatie over de nieuwe camperlocatie staat op Campercontact.com onder sitecode 99097.

Hits: 80

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *