Recordcijfers voor camperverkoop.

Ongelooflijk.

In de eerste zeven maanden van dit jaar 2021 zijn er inmiddels evenveel nieuwe campers verkocht als in het hele jaar hier voor. Ook tweede hands campers gaan als warme broodjes over de toonbank en worden heel veel verkocht. De verkopen vertalen zich er in , dat steeds meer mensen er voor kiezen om met een kleine woning op wielen de hort op te gaan en en een mooie tijd mee proberen te beleven, zelfs met kleine kinderen.

Het aantal nieuwe campers nieuw verkocht, kwam  in kalenderjaar 2020 tot 2.412, terwijl er in dit jaar en dan tot en met juli zijn er al 2.394 campers verkocht en op kenteken zijn gezet. De ongelooflijke verkoopstijging in deze eerste zeven maanden van dit jaar ten opzichte dezelfde periode vorig jaar bedraagt 32 procent. Waarschijnlijk kan het wel eens zo zijn, dat het nieuwe jaarrecord een feit zal zijn en dat is natuurlijk wel ongelooflijk.

Tweedehands campers.

De particuliere handel in tweedehands campers steeg met ongeveer anderhalf procent nauwelijks ten opzichte van de eerste zeven maanden van een jaar geleden. In dit jaar gingen tot nu toe 12.247 campers over in andere particuliere handen. De handel bij de dealers daarentegen noteerde dit jaar tot en met juli een stijging van maar liefst 28 procent in de verkoop van tweedehands campers, In totaal verlieten deze afgelopen zeven maanden 11.056 gebruikte kampeerauto’s de showrooms.

Bubbel.

Het is natuurlijk zo, dat je met je eigen camper in een soort van bubbel leeft en dan bedoel ik, dat je rond je camper leeft en je dan sowieso afstand bewaard tot andere mensen en het zoals het er naar uitziet heel erg meevalt met betrekking tot corona. Ook deze vakantie, die er nu helaas voor ons al weer opzit hebben wij ervaren dat mensen zich over het algemeen redelijk tot goed aan de regeltjes houdt die opgelegd waren door de overheid en dan begrijp ik het ook wel dat er steeds meer mensen zijn die een camper kopen, of gaan kamperen in tent of caravan. Maar van mij mag het over zijn met die regeltjes, want wat zou ik graag weer op de normale manier willen leven, zoals we gewend waren, maar ja , hopen dat het snel weer kan en dat iedereen zijn dingetje weer kan en kunnen doen.

Mensen, houd u aan de regeltjes en blijf gezond, we wensen iedereen een hele fijne vakantie toe, geniet lekker, team campertraveling.

Hits: 195

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *