LAATSTE NIEUWS

Hyundai Staria Lounge Camper: ook voor dagelijks gebruik.

De Hyundai Staria Lounge Camper sluit aan in het rijtje van MPV’s die zowel geschikt zijn voor dagelijks gebruik als voor een campertrip. De Lounge Camper maakt deel uit van een hele serie Hyundai Staria’s, met voor elk gebruik een variant.

De Lounge Camper is als Camper 11 verkrijgbaar met elf zitplaatsen en als Camper 4 met plaats voor vier personen. Van de twee modellen heeft de Camper 4 het meeste weg een traditionele campingbus, weliswaar in een supermodern jasje.

Rondom ramen
Het exterieur van de Hyundai Staria Lounge Camper is wit en strak met veel grote ramen. Schuifdeuren aan beide zijden geven toegang tot het interieur. Hier valt vooral de bruine bekleding van de stoelen en banken op. In de ingang aan de linkerzijde is een keukenblokje geplaatst, met daarin een gootsteen, een koelbox van 36 liter, een verswatertank van 70 liter en een afvalwatertank van 40 liter. Ook is hier ruimte voor de opgeklapte tafel en keukengerei. Met de uittrekbare douchekop is het mogelijk om naast de bus te douchen.

Van de banken is een bed voor twee personen te maken. Onder het bed is nog extra bergruimte en een buitentafel te vinden. Het elektrische pop-up dak biedt nog eens slaapplaats aan twee personen. Zowel in het dak als op andere plekken in de bus zijn USB-poorten aangebracht. De gordijnen rondom zorgen in de Lounge Camper voor privacy. Beide schuifdeuren en de achterklep zijn voorzien van horrengaas. Een luifel maakt het kampeergevoel compleet.

Smart control
De Hyundai Staria Lounge Camper heeft een 2,2-liter CRDi-turbodiesel-motor van 174 pk en een acht trap automaat. Alle voorzieningen, zoals het elektrische dak, de temperatuur en het checken van de watertanks, zijn te bedienen via een smart control-systeem met touchscreen. In Nederland is deze opvallende bus nog niet te koop, maar geïnteresseerden kunnen wel in Duitsland terecht. Zij moeten dan wel rekening houden met de bpm die boven op de vanaf prijs van 50.000 euro komt.

Bezoeken: 92

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren