Tips

Tips

Voor de doorgewinterde camperaar is dit misschien gesneden koek maar
voor de nieuwkomers onder ons waarschijnlijk niet.

Doe de deur op slot.

 

Het is wel eens zo, dat je een harde leerschool ondergaat, die we bijna allemaal wel eens meemaken en dan heb ik het erover, dat men de camperdeur op slot doet en dan de deur achter je dichtgooit en tot de conclusie komt, dat de sleutels nog binnen liggen, dan ben je totaal uit het veld geslagen en ontredderd, Het is misschien een goede aanrader dat men een plekje opzoekt, waar men een reserve sleutel kan neerleggen, een plek die alleen u weet zodat als dit u overkomt deze sleutel kunt pakken en het probleem op te lossen, want het is natuurlijk zo dat als u in de buurt staat en de reservesleutels thuis liggen u iemand kan bellen om ze te komen brengen maar dit kan in het buitenland wel een groot probleem worden. In totaal hebben we goed vier keer naar moederlief gebeld met de vraag of ze de reservesleutels wil komen brengen. Daarom het advies, denk eerst na alvorens op reis te gaan wat u in zo’n geval beter zou kunnen doen.

Water tappen en vuil water lozen.

Als je onderweg bent en je water is plotseling op, kunt u bij een pompstation bij het servicepunt waar de banden opgepompt kunnen worden ook vaak een watertap punt waar men vrijwel overal gratis water kunt innemen maar ook zijn er plekken waar u voor het water moet betalen en dan gaat het vaak om 1 cent per liter of 10 cent voor 10 liter, het is maar hoe je het wilt zien
In veel gevallen is het mogelijk om gratis je vuilwater en chemisch toilet te legen, hiervoor hebben veel gemeenten een serviceplek.
Heel veel mensen drinken niet uit de watertank, dit omdat ze de kwaliteit van het water wat in de tank zit niet vertrouwen maar, dit heeft u zelf in de hand, want als u het water regelmatig vernieuwd dus, het vuile water eruit laten lopen en vers water tanken dan is het zeker weer te drinken maar geloof mij, goed onderhoud aan uw schoonwatersystem is zeker niet overbodig.
als u het niet vertrouwd in het buitenland, koop dan gewoon water vaak te kop voor 60 cent voor de 6 liter.

Houdt de luchtdruk van de banden in de gaten.

Als de bandenspanning juist is bij uw camper, dan rijdt u vaak voordeliger dan wanneer de bandenspanning te laag is De bandenspanning is afhankelijk van het type camper, dus deze is voor veel voertuigen verschillend. Het is verstandig om 1 keer per maand of 2 maanden uw bandenspanning te controleren en nog een voordeel is, dat u banden langer meegaan door betere slijtage.

Slapen kan bijna overal.

Hoewel het leuk is om op de mooiste plekken te slapen, gaat die vlieger helaas niet altijd op. Gelukkig kun je bijna overal slapen. In de meeste landen mag je namelijk gewoon op parkeerplaatsen overnachten, ook die op afgelegen plekken, aan het strand of in de bossen, houdt u aan de regels zodat het voor iedereen optimaal blijft.

Alleen LPG is niet altijd ideaal.

Een vaste LPG-tank is vaak een doel. Het oorspronkelijke idee is vaak dat we er twee naast elkaar zouden zetten tot we geattendeerd werden op het feit dat LPG veel eerder ‘bevriest’ dan propaan. Dit is namelijk zo, dat de LPG in de zomer anders is gemengd dan in de winter periode, dus ga je op pad in de winter met de zogenoemde zomer LPG dan kan het in de winter een probleem zijn maar de winter LPG heeft een andere menging en zal niet zo snel bevriezen, anders zouden de gewone personenauto’s ook niet in de winter op LPG kunnen rijden.

Praat met lokale camperaars.

Zeker in de populaire Europese landen zoals Frankrijk, Spanje Portugal en Italië kom je veel lokale camperaars tegen. Ze zullen natuurlijk niet allemaal Engels spreken maar een heel aantal doen en kunnen het wel. Van hen krijg je vaak de beste tips over waar de mooiste plekken zijn en waar je kunt staan of wat je pertinent niet mag missen. Uiteraard is dit ook voor camperaars in het algemeen maar iemand die op reis is in eigen land weet meestal net even wat meer.

Probeer net niet waterpas te staan.

Je zult het veel campers zien doen, waterpas staan. In het begin waren we er totaal niet mee bezig totdat je op een ochtend wakker kunt worden met spierpijn. We stonden zo scheef dat we half naar beneden gleden en dus de hele nacht bezig waren met corrigeren om goed te blijven liggen in je bed. Maar als het begint te regenen en er plassen water op het dak blijven staan, is het beter om net niet helemaal waterpas te staan zodat het water gemakkelijker van het dak af kan lopen om erger te voorkomen. Zorg er dus voor, dat uw hoofd net iets hoger ligt of de achterkant van de camper net iets hoger staat dan de voorzijde.

Bezoeken: 97

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren