Info...LAATSTE NIEUWS

Verkoop nieuwe campers groeit weer

Verkoop nieuwe campers groeit 6,2 procent in eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van 2024 nam het aantal nieuwe campers in Nederland toe met 6,2 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit de cijfers van brancheorganisatie Kampeer en Caravan Industrie (KCI). Er werden ook 1.681 nieuwe caravans geregistreerd, een stijging van 11,5 procent in vergelijking met de eerste drie maanden van 2023.

 

De groei afgelopen kwartaal was het grootst in Noord-Brabant: daar werd bijna 1 op de 5 nieuwe campers en caravans geregistreerd. In absolute aantallen bedroeg de groei er meer dan 18 procent.

De grootste relatieve groei qua registraties van nieuwe kampeerauto’s en caravans werd met meer dan 34 procent in Groningen gerealiseerd, terwijl Utrecht de enige provincie is met minder nieuwe caravans en campers (min 2,5 procent) ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023.

In totaal telde Nederland op 1 april jl. een recordaantal van 615.981 caravans en kampeerauto’s en dat zijn er ruim 11.000 – oftewel bijna 2 procent meer dan een jaar geleden op dezelfde datum. De totale omvang van het camperpark groeide in die periode met 6,2 procent tot 193.135

KCI-voorzitter dhr. Leo Diepemaat maakt zich dus op voor een nieuwe mijlpaal. We gaan er vanuit, dat we dit jaar de 200.000 e camper in Nederland tellen en dat betekent grofweg een verdubbeling ten opzichte van tien jaar geleden. Vooral sinds corona is de populariteit van camperen in een stroomversnelling gekomen. En het mooie is dat de industrie ook de leveringsproblemen het hoofd heeft kunnen bieden en vooral  daardoor is er weer volop keus voor de consument.

Opening kampeerseizoen

Pasen vormt traditiegetrouw de opening van het nieuwe kampeerseizoen en zaterdag 6 april openen honderden campings de deuren voor het publiek tijdens de Open Camping Dag 2024, de ideale gelegenheid voor camperaars om zich te oriënteren op een vakantiebestemming in eigen land. Ook bij kampeerwinkels en caravan- en camperdealers staan er zaterdag allerlei speciale acties op stapel om de start van het kampeerseizoen in te luiden.

Kijk voor meer informatie op opencampingdag.nl

Bezoeken: 0

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren