Info...

Vakantie in eigen land spekt kas van campings.

In de corona tijd, heb ik gevraagd of u bereid was de Nederlandse campings en horeca te bezoeken en dit omdat, de campings, hotels en vakantieparken maar ook de horeca het zwaar te verduren hebben gehad in de voorafgaande maanden.
Zelf sta ik hier nog steeds achter. Maar als ik het gevoel krijg, dat ik belazerd wordt en dit omdat, de prijzen opgedreven zijn door zelf verzonnen regeltjes, dan en reserveringskosten en zo dan zakt bij mij de broek af en ga ik verder zoeken.

Overigens, bij de meeste bestemmingen is niets veranderd en blijft het zo het is dus, geniet van uw vakantie in Nederland.
Een bloedhete zomer en een virus waardoor veel Nederlanders niet naar het buitenland durven te reizen. We blijven massaal in eigen land. En dat legt campings, hotels en vakantieparken geen windeieren.

Logiesverstrekkers misten tijdens de lockdown nog 36 procent van de omzet, maar draaiden in juli gemiddeld 11 procent meer omzet dan een jaar terug, volgens KNAB.

De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 bv’s en eenmanszaken. De circa 600 ondernemers in de reisbranche die bankieren bij KNAB, ontvingen in juli gemiddeld 21 procent minder inkomsten dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Daar zaten bijvoorbeeld ook reisbureau’s bij. Hotels en campings zagen echter meer geld binnenkomen dan in juli 2019.

Bomvolle campings

Met name campings en vakantieparken zitten bomvol, merken ook Nederlanders die nu nog een plekje proberen te boeken. Goedkoop een weekje weg in eigen land? Vergeet het maar. Wie volgende week bijvoorbeeld een week naar een huisje van Center Parcs in Zeeland wil, betaalt voor vier personen en vier nachten 1249 euro.

Met de eigen caravan op pad is ook niet goedkoop. Zo betaal je op een camping in het populaire Zeeuwse Oostkapelle 67 euro per nacht voor maximaal zes personen. Inclusief eigen sanitair, maar dat is in deze corona tijd geen overbodige luxe.

Ter vergelijking: als je goed zoekt, kun je al voor 263 euro per persoon naar Tenerife, inclusief hotel en vlucht.

Ondanks de prijzen is er op veel campings en bungalowparken amper iets te krijgen.

Het is een goede zomer, maar dat is andere jaren niet anders, zegt de woordvoerder van Center Parcs.

Bij Center Parcs liggen de prijzen in de zomer altijd hoger. Als je in de herfst of lente op pad gaat, ben je voordeliger uit. Dat is voor mensen die normaal alleen een weekendje weg gaan, even wennen.

Weinig lastminutes

Daarnaast zijn de lastminutes dit jaar niet goedkoop, omdat er simpelweg bijna niets vrij is. “Voor sommige parken is meer interesse dan plek, maar we kunnen geen huisjes bijbouwen.” Maar de omzet van de keten van bungalowparken is niet hoger dan normaal, stelt Tabak.

De bungalowaanbieder merkte dit jaar dat veel mensen op het laatste moment boekten, terwijl dat normaal meer door het voorjaar verspreid is.

Nu werd er in januari en februari geboekt en vanaf eind mei weer. Tijdens de lockdown durfde bijna niemand het aan. We zien ook dat er nu meer Nederlanders komen, twintig procent meer dan normaal. Andere jaren zaten er veel Engelsen en Belgen op de parken. En Duitsers, maar die komen nog steeds.

Niet duurder

CenterParks is niet het enige bungalowpark dat zich niet herkent in de analyse van KNAB. Bij Roompot ergert woordvoerster zich aan vragen over een hogere prijsstelling. Die vraag krijg ik veel, maar de prijzen liggen niet hoger dan in 2019. We hebben een vergelijkbare omzet.

Roompot bezit 14 campings en 17.000 vakantiehuisjes, waarvan 10.000 in Nederland. “De bezetting op zowel de vakantieparken als op de campings is vergelijkbaar met die van 2019. We zitten in de zomer bijna altijd vol.”

Flexibel opstellen

Ook bij Roompot zitten dit jaar meer Nederlanders. “Nederland kreeg van de overheid ook sneller groen licht om weer te gaan reizen. Die konden dus sneller boeken. Je kunt als je goed zoekt nu nog steeds plek vinden, maar je zult je wel wat flexibel op moeten stellen misschien.”

Een midweek in een bungalow voor zes personen in Domburg kost bij Roompot 1311 euro. Dan heb je een bungalow van 110 vierkante meter. Prijzen vergelijken tussen verschillende landen en verschillende aanbieders vind ik sowieso vreemd. Wij hebben een ander type woning dan concurrenten. En bijvoorbeeld vliegtuigmaatschappijen gaan heel anders met hun prijsstelling om.

Toch nu ik onderweg ben, lijkt het er ook op dat de campings vaak hun prijzen hebben aangepast
Laatst was ik ergens op de bonnefooi heen gereden en moest 10 euro reserveringskosten betalen, dit schoot mij in het verkeerde keelgat en ben er tegenin gegaan maar onvermurwbaar zei ze dat het de regels van de camping waren.

Lieve mensen, check alles goed vooraf en bel eerst even om de verrassingen uit de weg te gaan.

Bezoeken: 52

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren