Tweede hands campers bijna niet aan te slepen.

Het is eigenlijk ongelooflijk wat een toename er is in de camperwereld en als je ziet hoeveel mensen en of gezinnen een camper aangeschaft hebben of willen aanschaffen. Dit was vorig jaar ook al aan de orde toen waren er in het eerste kwartaal van het jaar zo’n 38oo campers aan de man gebracht maar nu is dit aantal nog groter geworden en is nog eens met 7% gestegen naar bijna 4100 campers in het eerste kwartaal.


Vooral de eerste 2 maanden van het jaar schoten de verkoopcijfers sterk omhoog en dit komt ook omdat, de camperhandel niet alleen bij bedrijven plaats vindt maar ook de handel van en tussen particulieren steeg met een aantal procenten en wel 2,5% van 3800 naar 3960 campers die onderling aan elkaar verkocht werden. maar wat we zien is dat de camper steeds meer in opmars is  en dat men overstapt van caravan en of hotelleven en tent naar de camper, het huisje op wielen zullen we maar zeggen. Dit alles blijkt uit cijfers van de BOVAG.

Het aantal nieuw geregistreerde campers daarentegen, daalde juist ten opzichte van een jaar geleden. Destijds werden er 668 gloednieuwe campers verkocht, dit jaar 574 in hetzelfde kwartaal, een daling van 14 procent. Volgens de Bovag komt dit mede door leveringsproblemen vanwege chiptekorten en de oorlog in Oekraïne. Daardoor kunnen fabrikanten minder campers produceren.

De meeste nieuwe campers in Nederland waren afgelopen kwartaal van het merk Eriba-Hymer, gevolgd door Adria met marktaandelen van respectievelijk 14 en 11 procent.

Hits: 125