Berichten uit buitenlandLAATSTE NIEUWS

Tekort aan camperplaatsen voor kampeerauto’s

Uit een recente analyse blijkt dat Spanje worstelt om aan de groeiende vraag naar camperplaatsen te voldoen tijdens de populaire vakantieperiodes. In de Semana Santa (Goede Week) wordt duidelijk dat het aantal beschikbare camperplaatsen tekortschiet, waardoor meer dan de helft van de kampeerautotoeristen mogelijk geen plek heeft om te overnachten.

Tijdens de Semana Santa worden naar schatting meer dan 80.000 campervans en kampeerauto’s op de Spaanse wegen verwacht. Alleen al voor deze periode wordt een tekort van ongeveer 54.000 camperplaatsen voorspeld. Deze kloof benadrukt de dringende noodzaak van grotere investeringen in de campinginfrastructuur van het land om de groeiende toerismesector te ondersteunen.

Op dit moment heeft Spanje ongeveer 1300 camperplaatsen, maar volgens deskundigen zijn er minimaal 2000 camperplaatsen nodig in Spanje. Met name op populaire plaatsen zoals langs de Middellandse Zeekust is een gebrek aan camperplaatsen.

De woordvoerder van de Asociación de Industria y Comercio de Caravanas (Vereniging van de Caravan- en Kampeerindustrie) benadrukt het toenemende belang van kampeertoerisme in Spanje, zowel onder binnenlandse als buitenlandse bezoekers. “In deze korte periode zullen er meer dan 80.000 campers in Spanje zijn, deels van Spaanse eigenaren en deels van buitenlandse gasten uit landen als Frankrijk, Portugal en Duitsland. Spanje is een populaire bestemming voor kampeertoeristen” legt de woordvoerder uit.

Het tekort aan gereguleerde camperplaatsen kan leiden tot wildkamperen en ongeorganiseerde concentraties van kampeerauto’s op plekken waar overnachten niet is toegestaan. Deze situatie wordt verder gecompliceerd door twee externe factoren: de aanwezigheid van buitenlandse rondtrekkende kampeerautotoeristen die het hele jaar door langs de Spaanse kust reizen, en seizoensarbeiders in de horeca die geen geschikte accommodatie kunnen vinden in gebieden zoals de Balearen, Valencia en Catalonië.

De vicevoorzitter van de Federación Española de Clubs Campistas (Spaanse Federatie van Kampeerclubs) wijst op het grote verschil tussen Spanje en andere Europese landen wat betreft de beschikbaarheid van camperplaatsen. “Er zijn drie modellen: overnachtingsplaatsen, doorgangsplaatsen en campings. Van deze drie zijn er in Spanje weinig, er is een tekort. Maar als je naar Frankrijk of Duitsland gaat, is het een compleet andere wereld” legt de vicevoorzitter uit.

Bron Spanje Vandaag

Bezoeken: 0

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren