Uitgelichte camperplaatsen.

Recreatiepark Beringerzand: uitbreiding camperplaatsen.

27-11-2022.

Het Limburgse Panningen herbergt een bijzonder recreatiepark. Beringerzand is een familiecamping die vooral voor kinderen alle denkbare speelvreugde biedt. Maar gehuisvest in een voormalig klooster kom je er als rustzoeker ook aan je trekken. Met een nieuw camperveld aan de stille kant van het park een leuke bestemming voor camperaars met of zonder kinderen.

Recreatiepark Beringerzand meet ongeveer 23ha verdeeld over zo’n 25 velden. Deze zijn niet alleen ingedeeld naar de aard van het kampeermiddel of accommodatie maar ook op leeftijd van de meegereisde kinderen. Zo vinden ze gemakkelijker vriendjes of vriendinnetjes zonder dat je de kleinsten uit het oog verliest. Ieder veld is voorzien van speeltoestellen en de indeling van de velden is dusdanig dat er altijd zicht is op de glij-, klim- en kabelbanen.

 

Kasteel

Kinderparadijs

Beringerzand is niet het grootste recreatiepark maar in omvang wel groot genoeg om alle faciliteiten te kunnen herbergen en daar ontbreekt hier niets aan. Naast een uitgebreid animatie en evenementen programma is er een binnen- en buitenzwembad, een binnen- en buitenspeeltuin, een kinderboerderij, verschillende sportveldjes, een crossfiets parcours en in de vroegere kloostertuin van de Paters Lazaristen, een 18-hole midgetgolfbaan. Je loopt hier zelfs door de ruïne van de Lourdes-grot. Hondenbezitters beschikken verder over een flink losloopgebied en zelfs een paarden paddock zit in de planning. De horeca is net zo compleet met een cafetaria, pannenkoekenhuis en restaurant. Voor een vergeten boodschap is er nog een klein campingwinkeltje.

Dorps sfeertje

Veiligheid staat voorop bij een familiecamping, er is daarom een stevig hek rond het park geplaatst en de toegang wordt gecontroleerd met pasjes, een armband systeem en slagbomen. Doorgaans het recept voor een gevangenis maar daar ontbreekt het in Beringerzand aan. Er heerst juist een gezellig dorps sfeertje zo rond het voormalige klooster. Bordjes met allerlei verboden zijn er niet, simpelweg omdat er niet zoveel regels zijn. De camping is een initiatief van Marc en Onno Ludin. Broers die met hun gezin op het park wonen. Marc is bedrijfskundige en Onno werktuigbouwkundige. In 2019 viel het besluit om samen verder te gaan met Beringerzand om eindelijk iets te gaan doen waar het hart werkelijk naar uit gaat. Mede dankzij de kunsten van een gemotiveerd team is dat verantwoordelijk voor een omgeving waarin leuk en gezellig de boventoon voeren.

Klooster

Camping Beringerzand heeft een rijke historie die het hoofdgebouw bij aankomst direct laat zien. In 1904 werd ten behoeve van een buitenverblijf voor priesters in opleiding de benodigde grond aangekocht. Op dit terrein hebben de Lazaristen vervolgens een aantal gebouwen neergezet. Uiteindelijk kwamen er een kapel, twee leeszalen en een eetzaal. Ook werd er een vijver gegraven, waarin de paters na een lange werkdag afkoeling vonden. In 1968 vertrokken de laatste priesterstudenten en werd het terrein verkocht waarmee camping Beringerzand is ontstaan. Het gebouw van de paters staat er nog altijd in volle glorie bij en herbergt het restaurant. Ook de vijver en de ruïne van de Lourdesgrot worden gekoesterd als eerbetoon aan een rijk verleden.

default

Accommodaties

Hout, bamboe en canvas. De huuraccommodaties op camping Beringerzand passen bij de natuur en het karakter van het park. Toch zijn ze compleet en comfortabel ingericht voor een stel of groter gezelschap. Van eenvormigheid is geen sprake. Zo zijn er Finse kota’s neergezet in een soort smurfendorp opstelling. Barrels in verschillende maten voor een dosis westerngevoel of safari tenten voor wildspotters. Nog meer luxe vind je in de lodge tenten, deze glamping accommodaties zijn ook voor een groep geschikt.

Omgeving

Het zal niet meevallen om je kinderen mee te krijgen maar in de omgeving van recreatiepark Beringerzand is ook van alles te beleven. Op de receptie zijn meerdere wandelroutes verkrijgbaar in verschillende lengtes die je vanuit de camping kunt lopen. Met 10 min fietsen bereik je de Peel. Moerassen, open heidegebieden, bossen en struwelen naast kleine en grote waterplassen. Voor wandelaars is het een gevarieerd gebied met lekker veel vergezichten.

Panningen, of eigenlijk Kepèl, is 3km verderop de dichtstbijzijnde dorpskern met alle voorzieningen. Het ligt centraal tussen Roermond, Venlo en Weert, voor wie zin heeft in een citytrip. Relaxed varend over de Maas kan dat met de Maashopper. Een luxe veerboot waarmee je inclusief fietsen bijvoorbeeld Venlo kunt bezoeken en ook weer terug gebracht wordt.

Recreatiepark Beringerzand biedt voor kinderen ultiem speelplezier, ook wanneer het slecht weer is. Maar voor wie de wip kip ontgroeid is, hebben de veelheid aan faciliteiten en de omgeving met vele mogelijkheden ook genoeg in petto. Het is een camping met seizoen- of vakantieplaatsen voor tenten en caravans. Voor campers zijn er twee velden om in te visgraatparkeren. Maar wanneer er genoeg ruimte is kan dat ook op één van de kampeervelden.

Voor meer informatie zie onderstaande informatie.
Camping Beringerzand
Heide 5
5981 NX Panningen
077 – 307 20 95
info@beringerzand.nl
www.beringerzand.nl

Bezoeken: 104

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren