Nieuw camperterrein voor 22 campers op Texel

Kampeerterrein Woud, ligt een kwartier fietsen ten westen van de plaats Den Burg op het eiland Texel, en heeft een van de eigen kampeervelden ingericht tot een ecologisch camperterrein voor 22 campers. Woud, voorheen Camping ’t Woutershok, ligt binnen de grenzen van Nationaal Park Duinen van Texel en maakt op het camperterrein al de eigen ambities van duurzaamheid waar.

hier zijn de camperplaatsen in aanleg en het beloofd een mooie plaats te worden.

De aanleg van het camperveld is rigoureus aangepakt: rondingen, heuveltjes, wadi’s, organische vormen de enige rechte lijnen zijn te vinden bij de waterpas aangelegde en met graskeien verharde camperplekken. Maar zodra de vegetatie daar volgroeid is zijn ook die lijnen niet meer zichtbaar en worden opgenomen in het geheel.

Een wadi is een groene greppel in het stedelijk gebied. Het Arabische woord is in Nederland een afkorting van Water Afvoer Drainage en Infiltratie. Een wadi bergt regenwater en zuivert het, waarna het water infiltreert in de ondergrond. Zo helpt de wadi tegen wateroverlast en droogte.

De beplanting met inheemse grassen, veldbloemen, struiken en bomen is uitgekozen in samenspraak met Staatsbosbeheer, het bevorderen van lokale biodiversiteit, passen in dit mooie landschap, maar ook voor de schoonheid en natuurlijk de privacy van de camperaars, wat de een wel leuk vindt, en sommige anderen weer niet mar goed het is wat een ieder er van vindt.

We zijn geen camping met alle toeters en bellen, maar de voorzieningen die we hebben, zijn toch wel op een hoog niveau, zo zegt ondernemer  de Graaf, die de derde generatie beheerders is  binnen dit familiebedrijf. Dus geen poespas er omheen, maar het sanitair is verwarmd en is en blijft altijd brandschoon, daar doen we ons uiterste best voor en iedere camperplek heeft stroom en een eigen wateraansluiting en ook een afvoerpunt. Wat weer een extra voordeel en luxe teweeg brengt.

Camperaars die het nieuwe camperterrein op camper terrein willen uitproberen, moeten wel van tevoren reserveren. 

Wildkamperen mag op Texel niet, maar Woud biedt je een mooi alternatief. We ontvangen je graag op ons camperterrein. Een heerlijk speels veld, met hoogteverschillen, natuurlijke wadi’s, veldbloemen en veel privacy. De plekken zijn royaal en hebben een eigen aansluiting voor elektra, water, waterafvoer (grijs) en digitale tv.

Om rechtstreeks naar hun website te gaan, druk op de onderstaande link.

www.woudtexel.nl/woud

Hits: 0

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren