Info...

Is de flitsmelder verboden?

In Nederland zijn radardetectors verboden. Die sporen snelheidsradars op via de radargolven van de snelheidsmeter. Radar melders, die via je navigatiesysteem of app info geven over vaste flitspalen, zijn wel toegestaan.

Met een gps of navigatieapps zoals Google MAPS  en WAZE vind je niet alleen de weg maar ze geven ook aan hoe snel je mag rijden en ook waar de flitspalen en mobiele controles staan.
Maar zulke flitsmelders zijn in een aantal landen verboden, en daarnaast riskeer je zelfs een stevige boete.

Welke boete riskeer je zoal.

Dit risico hangt af van het land in Europa want, gebruik je een flitsmelder zoals de bovenstaande in Duitsland en word je gesnapt door een agent of geflitst door een camera, dan riskeer je een boete van 75 euro.
Maar In Frankrijk zijn ze helemaal niet misselijk, daar kun je zelfs een boete krijgen van maar liefst 1500 euro, vind ik persoonlijk een beetje van de gekke maar goed het is nu eenmaal zo en ja, u bent gewaarschuwd om het zo maar te zeggen. Maar waar, Hoe en wat dit allemaal gecontroleerd moet worden, is een andere zaak en zal niet gemakkelijk worden voor de diensten die daar over gaan, maar als ze je kunnen pakken, zullen ze het niet nalaten en ja zoals je ziet, zijn de boetes niet mals.

Waar wel en waar niet toegestaan.

 Frankrijk. 

Deze zijn verboden de FLITSMEISTER geeft daar alleen ‘gevarenzones’ in plaats van de flitspalen aan en dus niet de exacte locaties van de flitspalen die daar staan.

Duitsland
Apps zoals WAZE en FLITSMEISTER mag je in het geheel niet gebruiken in de auto in het gehele land.

Een dienst als TomTom heeft het probleem in Duitsland opgelost door de meldingen in dat land automatisch uit te schakelen.

Oostenrijk
GPS apparatuur die gebruik maken van een externe databank die mogen dar wel gebruikt worden 

Italië
GPS-apparatuur die gebruik maken van een openbare databank is daar wel toegestaan.

Zwitserland, Turkije, Ierland, Slowakije

In deze landen is het het niet alleen verboden maar daar mag je een radarmelder zelfs niet eens in je bezit hebben of in het voertuig vervoeren. Dit betekent dus, dat je deze apps dus in het geheel niet op je smartphone mag hebben staan en is dus ten strengste verboden met het gevolg van een proces verbaal.

Spanje

In Spanje daarentegen is het gebruik en of bezit van deze of een andere radarmelder wel toegestaan.

Hoe zet je je flitsmelder af?

In principe volstaat het om op je navigatiesysteem de functie radar melder onklaar te maken maar lukt dit niet, dan kan je beter geen enkel risico nemen en de software van het betreffende land in het geheel te verwijderen van het navigatiesysteem of smartphone

By the way, Apps met radarmelders die op je smartphone staan, kun je het beste in het geheel verwijderen, dit omdat je anders niet of nauwelijks kunt bewijzen dat je deze app niet hebt gebruikt terwijl je aan het rijden was en bewijzen wordt een moeilijk verhaal dus let  in ieder geval op.

Dus beste mensen, als u met uw camper op pad gaat en u wilt gebruik maken van een navigatie, gebruik dan wel de juiste en dit om veel ellende te voorkomen, een euro kan je maar eenmaal uitgeven en het is natuurlijk zondegeld, waar je anders leuke dingen voor zou gedaan zou hebben. let dus op.

Weergaven: 1109

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren