Hij stapt in camper en zie wel waar hij terecht komt.

Laat baan en huis achter en stapt in zijn camper en weet niet wanneer ik terugkom.

Zo zijn er mensen die weer eens even wat anders willen en het is natuurlijk een hele stap om zomaar een camper te pakken en eigenlijk de wereld rond te gaan zeker nu in de tijd met alle perikelen er omheen. We hebben nu  te maken met corona en dit is natuurlijk wereldwijd een dingetje maar goed, als ik zijn verhaal leest begrijp ik het allemaal wel. Bij deze wensen wij hem heel veel sterkte, doorzettingsvermogen en natuurlijk heel veel gezondheid en veilige kilometers toe. Wij hopen natuurlijk ook hoe het een beekje vordert allemaal

De camper is ingepakt en net nog voor een laatste check naar de garage geweest. Het huis in Giethoorn is verkocht, de auto is verkocht en de hond is vertrokken naar een nieuw huis. Albert Worst uit Giethoorn is helemaal klaar voor zijn reis, niet wetend waarheen precies.

Evenementensector.

Worst had zijn eigen uitzendbureau in de evenementenbranche met de naam Evenemensen. Daarmee regelde hij mensen voor de opbouw van podia bij evenementen en ook deed hij aan decorbouw. ,,Door corona is dat werk natuurlijk aardig stilgevallen, want evenementen die zijn er niet en het vooruitzicht daarop is ook niet heel positief.”

Ik kan ook gewoon een camper kopen en overal gaan wonen.

Het ideale moment om het roer om te gooien, vond Worst. ,,De huizenprijzen zijn op dit moment erg hoog, dus ik dacht: als ik wat wil, moet ik nu mijn huis verkopen. Het huis was binnen twee weken weg. Ik heb geen vrouw of kinderen die me hier aan Nederland binden, dus toen kwam ik op een idee: ik kan ook gewoon een camper kopen en overal gaan wonen.’’

Tijd en rust.

Met die camper wil hij door Europa gaan trekken om ondertussen her en der wat klussen op te pakken. ,,Ik vertrek zondag naar België en ga daar aan de slag voor een groot bedrijf in vakantieparken om mee te helpen met de renovatie van zwembaden. Daar zit ik tot begin maart en wat er daarna gebeurt zie ik vanzelf.’’

Worst had bij Evenemensen geen mensen in dienst, waardoor er geen financiële verplichtingen waren tijdens de coronacrisis. ,,Het was geen financiële noodzaak om het huis te verkopen. Het klinkt gek, maar ergens kwam corona niet verkeerd uit. Normaal ga je telkens maar door, nu had je rust en tijd om over dingen na te denken.”

Pauze.

Hij kwam tot de conclusie dat hij toe was aan iets anders. ,,Zonder corona had ik dat niet snel gedaan, want een goedlopend bedrijf zet je niet zomaar stop. Nu was er toch geen werk, dus dan neem je makkelijker even een pauze en toen kwam ik tot de conclusie dat ik toch wel wat anders wilde. Ik had hier ook genoeg andere klussen kunnen doen, maar dit avontuur trekt me.”

Het ideale moment om het roer om te gooien, vond Worst. ,,De huizenprijzen zijn op dit moment erg hoog, dus ik dacht: als ik wat wil, moet ik nu mijn huis verkopen. Het huis was binnen twee weken weg. Ik heb geen vrouw of kinderen die me hier aan Nederland binden, dus toen kwam ik op een idee: ik kan ook gewoon een camper kopen en overal gaan wonen.’’

Tijd en rust.

Met die camper wil hij door Europa gaan trekken om ondertussen her en der wat klussen op te pakken. ,,Ik vertrek zondag naar België en ga daar aan de slag voor een groot bedrijf in vakantieparken om mee te helpen met de renovatie van zwembaden. Daar zit ik tot begin maart en wat er daarna gebeurt zie ik vanzelf.’’

Worst had bij Evenemensen geen mensen in dienst, waardoor er geen financiële verplichtingen waren tijdens de coronacrisis. ,,Het was geen financiële noodzaak om het huis te verkopen. Het klinkt gek, maar ergens kwam corona niet verkeerd uit. Normaal ga je telkens maar door, nu had je rust en tijd om over dingen na te denken.”

Ik vermaak me wel en anders heb ik altijd nog Tinder op mijn telefoon.

Hoe lang die pauze precies gaat duren, weet hij niet. ,,Ik heb echt geen idee, ik zie vanzelf wat er allemaal op mijn pad gaat komen. Of ik daarna weer verder ga met mijn evenementenbedrijf, weet ik ook niet. Misschien is er ergens wel een leuke camping te koop om op te knappen in Frankrijk en blijf ik daar hangen. Daarover ben ik ook eerlijk geweest tegen de mensen die ik normaal inhuur en de opdrachtgevers waarvoor ik werk.”

Veel reacties

Bezoek aan vrienden in het buitenland staat in ieder geval op het lijstje van Worst. ,,Toen ik een oproepje op Facebook plaatste dat ik beschikbaar was voor werk in het buitenland, kreeg ik gelijk veel reacties van mensen die wel een nieuw schuurtje wilden in Oostenrijk en een aanbod om in Frankrijk aan de slag te gaan.”

Ook voor bedrijven die autoshows organiseren heeft hij in het verleden gewerkt in onder andere Moskou en Zuid-Amerika. ,,Als zoiets weer begint kan ik natuurlijk ook altijd nog de camper op het vliegveld parkeren en daarheen vliegen om die klussen te blijven doen.”

Langs de kust

Maar is deze coronatijd wel de meest ideale periode om op reis te gaan door Europa, nu het advies is om zo min mogelijk te reizen? ,,Ik denk dat er straks wel weer wat meer kan. Ik houd de adviezen goed in de gaten. Mijn idee was om langs de kustlijn via België, Frankrijk, Spanje en dan naar Portugal te trekken. Als dat niet kan door de regels, ga ik kijken wat wel kan.”

Bang voor eenzaamheid is hij in ieder geval niet. ,,Ik vermaak me wel en anders heb ik altijd nog Tinder op mijn telefoon”, grapt hij.

Bron Algemeen Dagblad.

Hits: 144