Info...

Havenfort en Traverse gaan op de schop

HULST – Het Havenfort en de Traverse in Hulst worden tussen 13 maart en 1 juni vernieuwd.
Het Havenfort krijgt een nieuwe indeling en de Traverse wordt verbreed. 

Op het Havenfort wordt de parking voor gewone auto’s gescheiden van de locatie voor campers. De campers komen voortaan na de brug aan de linkerzijde, de auto’s komen rechts. Door deze scheiding wordt de situatie overzichtelijker. Er komen twaalf camperplaatsen. Deze plaatsen worden groter dan dat ze nu zijn. Ook komen er voorzieningen voor het lozen van afvalwater en een watertappunt.

Traverse wordt fietsvoetverbinding

De Traverse – tussen de Stationsweg en het Havenfort – wordt tot ongeveer 4,5 meter breed. Naast voetgangers kunnen dan ook fietsers gebruik maken van de Traverse.

Groene zone 

Tussen de parking en de Traverse verschijnt een nieuwe groene zone met bomen. Daardoor loopt het stadspark als het ware het gebied in. De bomen leiden de bezoekers ook langs de Traverse richting de binnenstad. Tussen de Traverse en de Binnenvest komen geen bomen. Die zouden het zicht op de vesting weg nemen. Bezoekers kunnen hier direct zien hoe mooi de Hulster vestingwerken zijn. Langs de Traverse en op de parking komt nieuwe openbare verlichting. Ook komen er bankjes.

Wanneer

Het werk wordt uitgevoerd in de periode van maandag 13 maart tot en met donderdag 1 juni.

Verkeershinder

Vanaf 13 maart tot en met 1 juni is het hele gebied afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor voetgangers vanaf winkelcentrum Stationsplein naar de binnenstad wordt er een omleiding ingesteld via het Stationsplein – Havenkaai – Stationsweg. Fietsers mogen deze omleiding ook volgen mits ze afstappen. De panden aan de Traverse blijven wel altijd te voet bereikbaar. Ofwel via de zijde van het Stationsplein of via het Havenfort

Bezoeken: 50

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren