LAATSTE NIEUWS

Doek valt definitief voor camperplekken langs A4

Ondernemer Erik Romijn op zijn terrein© Omroep West

DEN HAAG – Na jaren onzekerheid valt definitief het doek voor het camperpark in Den Haag Ypenburg. Het park moet plaats gaan maken voor een nieuwe tramremise van de HTM. Voor eigenaar Eric Romijn betekent het dat hij moet stoppen. En dat terwijl zijn bedrijf goed liep: ‘Ik had vijftig campers per dag staan in de zomer.’
Tijdens de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad woensdagavond, probeerde Hart voor Den Haag het besluit om het camperpark te sluiten nog om te keren. Het zou de stad ook het nodige opleveren. De klanten daar geven zestig tot tachtig euro uit in onze stad, redeneert fractievoorzitter Richard de Mos.
Maar het mocht dus niet baten: de motie werd verworpen. Met als gevolg dat Romijn tot 31 maart de tijd krijgt om zijn spullen te pakken en zijn camperplek op te doeken. ‘Ik zou een contract hebben tot 2025, en ineens was het klaar. 1 januari moet ik dicht. Het komt binnen als een donderslag en stond niet in de planning. Dit is echt heel triest.

Tramremise in plaats van camper

Het is een bijzondere plek voor een camperplaats, midden in de oksel van het Prins Clausplein. Op de kavel, ook wel de GAVI-kavel genoemd, moet een tramremise komen. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) maakte de afgelopen maand al bekend dat zij daar miljoenen in gaan steken. Eerder was er veel discussie over hoe duurzaam de remise zou worden.
Het camperpark was een groot succes, zegt Romijn. Zelfs nu staat er nog een camper. Ondanks het slechte weer loopt het tot het einde van het jaar aardig door. Zeker met grote evenementen, denk bijvoorbeeld aan het concert van Anouk. Toen stond het helemaal vol.
Een tram in Den Haag© HTM
Romijn sprak zelf nog in tijdens de gemeenteraad op woensdagavond. Ik was aan de beurt om 22.00 uur. Toch nog even het hele circus geschetst van wat er allemaal gebeurd is, wat er allemaal kan en wat er nog mogelijk was. Er is nog genoeg ruimte om de komende paar jaar hier te blijven ondernemen. Maar ik kreeg toch om 1.00 uur te horen dat het einde oefening is.
De hele oppositie was voor de motie van Hart voor Den Haag, maar de coalitie was tegen. ‘Ze willen niet dat ik tijdelijk verhuis op de kavel. Wat de achterliggende gedachte daarvan is? Ik heb geen idee. Ik heb niet veel ruimte nodig, dus wat mij betreft had het makkelijk gekund.

Inspreken geen effect

Volgens Romijn is het terrein bijna twintig hectare groot, en heeft de tramremise slechts 8,5 hectare nodig. ‘En ik zelf heb maar een halve hectare nodig om te blijven ondernemen, dus ja. Ik moet het allemaal nog even verwerken. Het is enorm balen.’ Kortom: het is over en sluiten voor Romijn, die overigens steeds een tijdelijk contract kreeg voor zijn plek op het GAVI-terrein.
Bron Omroep West

Bezoeken: 160

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren