Berichten uit buitenland

De gemeente Denia sluit deel Les Rotes strand af om campers te weren

Beeld: via canva.com

Dit heeft echter enkele uitdagingen met zich meegebracht voor de lokale autoriteiten. Ze moeten nu omgaan met het beheer van de grote hoeveelheid kampeerauto’s die de kustlijn bezetten, evenals eventuele milieu- en sanitaire problemen die hieruit kunnen voortvloeien.

De stad moest duidelijk het onderscheid maken tussen parkeren, zoals voor elke andere auto, en overnachten in een kampeerauto. Hoewel kamperen op het strand technisch gezien verboden is, bleken sommige kampeerautobestuurders creatief in het omzeilen van deze regels. Sommigen besloten hun kampeerauto’s voor langere periodes op speciale parkeerplaatsen te laten staan, waardoor ze in feite een soort illegale camperparking creëerden.

Het grote aantal kampeerauto’s op de stranden van Dénia creëerde ook een ‘visuele vervuiling’. De kustlijn werd overspoeld door deze mobiele woningen, waardoor de natuurlijke schoonheid van het landschap werd aangetast.

Naast de visuele impact veroorzaakten de kampeerauto’s ook geluidsoverlast. Het constant aan- en uitgaan van motoren, generators en andere apparatuur verstoorde de rust en stilte die bezoekers normaal gesproken op het strand zouden verwachten. Dit leidde tot klachten van omwonenden en andere strandgebruikers.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, moest de gemeente Dénia nieuwe regels en richtlijnen opstellen. Dit resulteerde in een reeks maatregelen, waaronder het aanwijzen van specifieke parkeerplaatsen voor kampeerauto’s, het instellen van beperkingen op de lengte van het verblijf en het invoeren van regels rond geluidsniveaus en afvalverwerking.

Bij het meest getroffen strand van Les Rotes heeft de gemeente geïnvesteerd in een afbakening met palen en touwen. Hierdoor is er nu een duidelijke scheiding waar kampeerauto’s wel en niet mogen komen. Dit initiatief moet helpen om de bescherming van het strand te verbeteren en ervoor te zorgen dat bezoekers zich aan de regels houden. Het doel is om de natuurlijke schoonheid van het gebied te behouden en de impact van menselijke activiteiten te minimaliseren.

Bron Spanje vandaag

Weergaven: 28

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren