Van boot naar camper(22)

NA vertrokken te zijn uit Reisdorf Luxemburg zijn we eerst gaan tanken en daar was een groot warenhuis of winkelcentrum, hoe je het noemen wilt en het was sowieso vreselijk druk dus of er een plekje was moest ik nog zien en dan met de camper is het altijd iets moeilijker natuurlijk maar goed ik rij het terrein op en reed een beetje in de rondte en eigenlijk geen plaats maar dan ben ik ook een eigenwijze en parkeert hem gewoon voor de deur en dan maar hopen dat het goed gaat en niet de politie langs zou komen. Hup naar binnen zeg ik en door de draaideur naar binnen en wauw wat een groot gebouw is dat en wat een winkels.

De meiden liepen natuurlijk winkel in en winkel uit en ze hadden een lol saampjes zeg de lach en giechel buien waren niet van de lucht maar goed, waren zij tevreden, ben ik dat ook het was inmiddels over twaalven en ik kreeg zo langzamerhand wel trek en moest mijn best doen om de dames mee te krijgen om ergens een broodje te gaan eten maar toen ik de tijd zei, waren ze toch wel bereid om mee te gaan en ik had iets verderop al een broodjes zaak gezien met hele goed uitziende broodjes en als ze net zo smaken als ze eruit zien, ben ik super tevreden. Je geloof het misschien niet maar ook in Luxemburg kan men broodjes creëren een broodje met een apart soort vlees, wat het was weet ik niet maar het was wel heel lekker en de dames hadden weer iets anders maar de inwendige mens is ook weer gevuld.

We struinden lekker door in het winkelcentrum en we kwamen bij een supermarkt met een enorme slijterij, ik had zoiets nog niet eerder gezien ook hier in Nederland niet maar wat ik wel zag dat er drank zat te koop was en ben ik die rijen maar eens ingelopen en wat ik toen zag verbaasde mij heel erg, een fles whisky voor 4 euro en diverse likeuren van 1,75 af dus ik liep met zo’n kar en de meiden waren elders en ik ben een beetje gaan laden want dit konden we natuurlijk ook niet laten staan en heb ik een fles of tien in die kar gezet en nu maar hopen dat Dini het niet afkeurde want weet je, voor de kerst is het ook lekker, altijd wat in huis en geloof mij Ineke lust ook wel een likeurtje hoor en het gekke is, ze vind bijna alles lekker ha ha. Het werd niet afgekeurd en eigenlijk wilde ik nog wat mee flessen meenemen maar goed ik zeg, dan moeten we maar weer eens een weekendje Luxemburg aan vastplakken ter zijner tijd.

Bij de kassa aangekomen hadden we met nog wat spullen erbij alles op de band gelegd en het was enorm druk voor ons en dan staan ze nog te meuten om met een pasje te betalen en ik kon niet verstaan wat ze zeiden, ze lullen frans daar maar het leek erop dat er geen saldo op stond en dit duurde maar en duurde maar en de ergernis bij niet alleen ons maar ook de anderen in de rij liep een beetje op. Goh ben ik toch niet de enige die daarom wel eens iets zegt maar dan moet ik uitkijken wat ik zeg want, dan krijg ik wel eens een por van Dini en een snauw dat ik op moet houden ha ha. Tot overmaat van ramp stond die muts nog te kloten bij die kassa en toen het niet ging met het pasje en was uitgelegd dat het niets werd, trok ze een stapel papier geld uit d’r zak en betaalde ze cash. Naar mijn idee had ze zo’n beetje vijfhonderd euro in haar hand, wat een geëmmer zeg pff.

Nadat we de winkel uitgelopen zijn zeg ik, heeft iedereen zijn portemonnee nog ? Ja je weet maar nooit en toen we er gelukkig van overtuigd waren dat dit zo was zijn we op ons gemakje richting de camper gelopen, wel door het winkelcentrum heen hoor en dat was echt een hele tippel maar goed na een kwartiertje waren we bij de camper, en ik gelijk gekeken of er misschien een prent op zat en dit omdat ik ergens stond wat eigenlijk niet mocht maar ja ik heb helaas een invalideparkeerkaart en als die achter het raam ligt, heb je wel wat meer vrijheid als anderen maar een prent zat er niet op gelukkig. Na alles in de camper opgeruimd te hebben en ook de winkelwagen in de rij karren gezet te hebben zijn we gaan rijden richting camping Kohnenhof een ritje van zo’n 40 kilometer.

Dit is weer een ritje wat heel mooi was en een beetje bergen en dalen maar de omgeving was zo vreselijk mooi, dat ik daar best wel wat tijd door zou willen brengen maar goed, ik heb met vrouwen te maken natuurlijk en heel vaak gaat dit super maar ik weet ook wel dat we heel langzaam richting huis gingen althans de kant van Nederland op. Het was mooi weer het was zo’n drieëndertig graden de wegen waren niet zo breed maar wel goed te doen en op een gegeven moment zo maar uit het niets, aan de rechter zijde van de weg was er een inrit iets glooiend naar beneden daar was de camping het leek allemaal heel mooi en daar ons gemeld te hebben, wat ons toch een lieve duit koste want sommige campings vragen de hoofdprijs maar goed het is vakantie toch? konden we een plekje zoeken voor de twee nachten, want dat is voor ons op de weg terug richting Nederland wel voldoende maar goed de camping zag er goed uit met een super groot en nieuw toiletgebouw erbij war wij eigenlijk dichtbij stonden, dat is wel super voor de dames.

We hebben de camper geplaatst en de luifel uitgedraaid en zijn gaan zitten heerlijk genietend van het mooie weer en op een gegeven moment komt er een auto aanrijden en stapt er een man uit en twee kinderen. De rust was weg maar dat geeft ook eigenlijk niet, het gezinnetje ging een tent opzetten naast ons en het is eigenlijk wel leuk om naar te kijken. Het is altijd leuk om naar getob van en ander te kijken alhoewel het een opblaastent betreft, ging de beste man naar de auto en trok de hele zooi uit de auto en toen hij zo ver was, pakte hij de pomp die erbij hoort en sloot hem aan op het ventiel en begon te  pompen en ja ik moet zeggen, dat ging eigenlijk we heel snel. maar op een gegeven moment stokte het en hoe komt dat, het begon te waaien en toen waaide bijna alles de lucht in ha ha ha  maar ik zeg tegen die man, als je nu eerst eens wat haringen in de grond slaat, dat zal waarschijnlijk wel helpen en met een rooie kop, of het van de hitte was of agressie en opwinding, ik weet het niet maar goed. Hij riep de kinderen en die zette hij op een hoek van de tent en die moesten blijven staan totdat de laatste twee tubes ook vol zaten de pipo maar goed, leuk om naar te kijken is het wel.

Toen de tubes allemaal gevuld waren, begon er een kind te huilen dat ze weg wilde maar kribbig zegt de man, nee blijf staan dus, dat meisje begon nog harder te janken en dan denk ik, hou je kop joh maar goed het zal erbij horen. Het gekke was, ik zag of wij zagen geen moeder die erbij kon horen dat was al een beetje raar, een jochie van en jaar of zeven en een kereltje van zo’n vijf jaar en een klein meisje van misschien een jaar of drie, dus ja dat vonden wij wel vreemd maar ja je lees het wel eens dat een eenouder gezin op vakantie gaat. Maar goed toen de tent zo goed als stond, kwam de moeder aan in een andere auto en ja dat was de druppel voor dat kleine meisje en die vloog naar haar moeder en pa stond met de armen in de zij met z’n hoofd te schudden want, die kant waar het meisje stond wilde de lucht ik en de moeder zag het en is toen op die plaats gaan staan met dat kind op de arm. Even later was hij aan het zoeken inde auto en kon het waarschijnlijke niet vinden en ik merkte al snel dat het de hamer moest zijn die hij zocht. Maar een steen bracht uitkomst voor de haringen in de grond te slaan en toen begon het getob wat een padvinder zeg pff.

Op een gegeven moment pak ik mijn  hamer en geef die aan die man en dat ging natuurlijk veel beter maar dat hoef ik jullie niet te vertellen natuurlijk en even later nog wat scheerlintjes eraan en klaar was Kees tenminste als hij zo heette maar dat zal wel niet. Maar zo was onze middag al weer aardig gevuld door te kijken naar de ellende van een ander maar goed het was inmiddels etenstijd geworden en het avondeten stond op tafel en hebben we eerst even lekker zitten eten met z’n drietjes soepje vooraf en gebakken aardappeltjes met een hamburgertje, lekker hoor gewoon gemakkelijk. Toen wij klaar waren ging die buurman op een 1 pittertje wat eten proberen te maken, wat een armoe als je zo voor een gezin van 5 eten moet bereiden. Onderweg deze vakantie.

Het is zo dat ik onderweg van iemand een camping gaskookstelletje gekocht had en ik zeg tegen Dini, zal ik vragen of hij hem wil overnemen voor de prijs die ik er voor betaald heb ik had er 50 euro voor betaald, gloednieuw en nooit gebruikt  dus, ik vraag aan die man, ik heb een super mooi helemaal nieuw kooktoestel hier die mij eigenlijk in de weg staat, je mag deze als je wilt, helemaal nieuw dus overnemen voor vijftig euro, het was of z’n oren begonnen te gloeien en dan niet van blijdschap maar waar het wel van was wet ik niet maar het werd niet op prijs gesteld dat ik me er mee bemoeide of zoals ik het zag een redelijk goede daad verrichte toch ? Maar hij waardeerde het blijkbaar niet en sloeg bits het aanbod af, nou prima hoor even goede vrienden nou ja vrienden !! Kan ik er wat aan doen dat niet alles zo loopt zoals het zou moeten, wat een kwibus zeg.

De volgende morgen hebben we lekker in de schaduw zitten ontbijten, het was inmiddels al kwart over tien geweest maar goed we hebben de dag aan ons zelf en we hoefde met niemand rekening te houden dus dat waas mooi en na het ontbijt hebben de vrouwen even de was gedaan althans de wasmachine gevuld, das wat anders natuurlijk en daarna zijn we even een leuke wandeling wezen maken voor zover het kan met die kromme poten van mij maar we zijn even ik het winkeltje geweest op de camping waar een fles cola gewoon drie euro vijftig koste dussss, dit hebben we maar lekker laten staan en zo was alles stervensduur dus zijn we wel even in het restaurant broodjes gaan bestellen, dit voor de andere morgen. Voor de rest zijn we onverrichterzaken weer verder gewandeld en hebben we even bij het speelveld staan kijken, waar er een  groepje jongens aan het voetballen waren en na zo’n vijf minuten weer door gelopen want toen waren we dit ook weer zat.

Zo’n vijfhonderd meter verder was er een tent waar een omheining omheen stond. Daar waren een aantal mensen, Nederlanders en die had- den dit gedaan omdat die mensen een rottweiler en een herder maar ook nog een labrador bij zich hadden, overigens hele leuke honden maar volgens die man hadden ze allemaal ADHD en daarom hebben ze dat gaas eromheen gezet, dit om de honden niet aan het lijntje te moeten houden zeg maar. Het was een leuke kennismaking maar goed ook al is het leuk en gezellig, de tijd vliegt en ook de was moest uit de machine en na gedag gezegd te hebben zijn we doorgelopen de dames naar het washok en ik naar de camper. Toen de dames terug kwamen stond er een lekker bakkie koffie te wachten op hun en Ineke zegt wauw, wat attent en die kon ik natuurlijk weer in mijn zak steken.

Na de lunch is Dini gaan puzzelen, want ja dat boek moe toch volgeschreven zijn voor je thuis komt ha ha en Ineke is een poosje op bed gaan liggen dit helaas omdat ze het niet continue kan bolwerken met haar MS, ja dat is soms wel eens nodig en dit gaf mij ook weer de kans om eens een stukje te gaan fietsen en de boel en beetje gaan verkennen. Waar ik heen gefietst ben weet ik niet meer maar wel dat het toch wel redelijk omhoog ging en ja met een elektrische fiets gaat dit best wel soepel moet ik zeggen en op een gegeven moment kom ik langs een plek gefietst waar een uitkijktorenstond en ik wilde toch even uitrusten en nadat ik dit gedaan had ben ik die toren ingeklauterd ondanks mijn zere knieën was dit niet fijn maar ik wilde gewoon zien wat er  te zien was bovenop en het was een hele klim maar goed na een minuut of vijf was ik boven en wat ik toen zag, was zo vreselijk mooi, dat uitzicht wauw maar het was ook best wel hoog hoor en er stond en soort houten bankje in die toren en ik ben daar gewoon een half uur blijven zitten en zitten geniete van de natuur het het prachtige uitzicht.

Na een half uur weer rustig aan naar beneden gestrompeld want, het is namelijk met kapotte knieën moeilijk om naar beneden te gaan met de trap dan erop klimmen maar goed toen ik beneden aangekomen was, had ik een super gevoel en ben niet meer verder gegaan maar dezelfde weg weer terug gefietst althans gefietst, ik moest alleen maar afremmen om niet te hard te gaan, ja ja ook ik kan dat hoor, te hard gaan bedoel ik ha ha. Na een goed half uur ben ik terug op de camping aangekomen en de dames zaten me met smart op te wachten want ja we zijn  wel een drie-eenheid natuurlijk, we zijn altijd weer heel blij dat we elkaar weer kunnen begroeten, super toch?

Het was inmiddels half vijf geworden en Dini wilde de camper ingaan om te gaan koken maar ik zeg nee meisje, ik ga lekker een frietje halen hier bij het restaurant, is een klein frietkotje hadden we gezien en toen ik de bestelling had opgenomen ben ik met de fiets naar het restaurant gegaan en het was namelijk zo, dat je moest bestellen in het restaurant zelf en dan kon je met een bonnetje naar het kot om het af te halen ja het is weer iets nieuws voor ons maar goed maar ik stond met bewondering te kijken naar de verpakking die ze deden ze gooide de friet over de saus, dat kan ik nog wel begrijpen maar een frikandel speciaal was wel een heel verrassingspakket  dat ging zo, de frikandel ging op een vetvrij papiertje en werd ingerold daarna de saus op en papiertje dit werd zorgvuldig dichtgevouwen en de kwam naast de frikandel en dan weer samen in en papiertje, wat een pakketje is dat en het moesten er vier zijn dus dat was heel veel werk maar wat nog erger was, dat was het uitpakken maar dat kunt u zelf wel bedenken denk ik. Maar ondanks alles hebben we heerlijk gegeten want, het was goeie friet en dat moet je altijd maar afwachten in een ander land.

De avond hebben we weer gevuld met kaarten en een lekker wijntje  en ik een mixje en het was reuze gezellig en het is altijd fijn als je tot zo laat buiten kunt zitten en dat deden we dan ook , het was half twaalf toen we de kaarten opruimde en dan nog even de glazen leegdrinken maar natuurlijk eerst even nar het toiletgebouw aan de andere kant van de straat en even de dingen doen die men normaal doet voor het slapen gaan en om een uur of half 1 lagen we lekker int mandje en nog even napraten en toen lekker gaan slapen want, de volgende morgen gingen we vertrekken richting Bree in België  en dat was een leuk ritje van en paar uurtjes en we hadden er allemaal zin in. Dus ik zou zeggen welterusten en tot de volgende.

Bezoeken: 127

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren