LAATSTE NIEUWS

Stedelijke camperplaats in Haarlem.

In Haarlem is recent een nieuwe camperplaatsen geopend onder de naam UrbanCamperSpot. Handig voor bezoekers aan het circuit in Zandvoort, maar het zijn ook prima uitvalsbases voor een dagje strand of shoppen in de gezellige binnenstad. De NKC adviseerde bij de inrichting.

De initiatiefnemers willen meer van dergelijke locaties openen. Bij UrbanCamperSpots vind je geen rust en groene weelde, maar juist de dynamiek van het bruisende stadsleven. De eigenaren Sandra en Tim Bohme maken gebruik van terreinen in de stad en ontwikkelen deze tot basic camperplaatsen. Voorzien van alle basisfaciliteiten, zoals elektriciteit, een loos- en tappunt en een toilet. Het is mogelijk om online te reserveren. Het idee is ontstaan tijdens onze eigen vakanties, vertelt Sandra Bohme.

Campervakanties

Ze vervolgt: Met opgroeiende kinderen ondernemen we altijd uiteenlopende activiteiten tijdens onze campervakanties, de combinatie van natuur en stad vinden we erg leuk. In Nederland hebben we gemerkt dat er weinig camperparken in en rondom steden zijn. Met UrbanCamperSpot springen we nu in dat gat.” Het vinden van geschikte locaties is nog wel een uitdaging, want volgens het stel zijn niet alle terreinen geschikt voor herontwikkeling. “Wij zijn kritisch over waar wij onze gasten willen laten verblijven. De locaties liggen niet in industriegebieden, zijn goed verlicht en veilig, aldus Tim Bohme.

Advies van de NKC

Waar hij zijn camperplaatsenwijsheid vandaan heeft? Voor een groot deel eigen ervaring natuurlijk en hij roemt de adviezen van de NKC. Toen we voor Haarlem de geschikte locatie hadden gevonden, hebben we veel hulp gehad van adviseur camperplaatsen Hans Pronk. Zijn jarenlange ervaring en kennis heeft ons veel inzichten gegeven. Veel adviezen hebben we ter harte genomen, maar sommige ook niet. Daar zijn we ondernemers voor, toch!  Je moet net even iets anders durven bieden dan wat er al is, voegt Sandra Bohme toe.

De sitecode van UrbanCamperSpot in Haarlem is 103299.

Bezoeken: 260

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren