Info...

Camperplaats Helden weer open.

Camperplaats Onder en Eindt in Helden is gisteren weer open gegaan en vrijwel alle plekken zijn direct bezet. Dat meldt eigenaar Esther Peeters.

Het  is een tussenstand in een al jaren voortslepend gesteggel tussen aspergetelers Johan en Esther Peeters, de gemeente en de naastgelegen paardenhouderij. Na diverse rechtszaken, waarbij de gemeente uiteindelijk de vergunning voor de camperplaats introk, besloot de familie een nieuwe aanvraag te doen voor een camperplaats met een beperkt aantal plekken, omdat daar geen wijziging van het bestemmingsplan voor nodig is.

“We hebben de vergunning op 7 april gekregen, maar moesten eerst nog gras zaaien”, zegt Peeters. “Gisteren zijn we open gegaan, met zeven plekken en een kleine plek voor een campingbusje. We hadden gelijk vier reserveringen en ook een aantal passanten.”

De volgende stap is het aanvragen van een vergunning voor de overige zestien plekken, die de familie nu niet mag gebruiken. Dat wordt een stuk makkelijker als de eigenaren van de naastgelegen paarden houderij zijn vertrokken. Dit perceel staat al geruime tijd te koop. “We hopen over een halfjaar de overige plekken te kunnen openen”, besluit Peeters.

Camperplaats Onder en Eindt staat op Campercontact.com onder sitecode 97893.

Bezoeken: 41

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren