Van boot naar camper (6)

De volgende morgen was ik om ongeveer 8 uur uit bed en Dini bleef nog even liggen en dat is wel fijn, dan loop je elkaar ook niet in de weg in de camper en ieder kan zijn ding doen zoals wassen opfrissen tandenpoetsen enz. drie kwartier later kwam groatje d’r uut en ik ging de tafel aanzetten om te ontbijten en koffie maken want ja een dag beginnen zonder koffie, nou echt niet dus eerst een lekker bakkie en een  boterhammetje en tijdens het ontbijt hebben we besloten dat we naar Vlissingen zouden gaan op de fiets en dus eerst de rommel opruimen en afwassen en klaar is Kees. Na onze spullen gepakt te hebben zoals medicatie natuurlijk niet vergeten natuurlijk en dit in de fietstas gestopt te hebben, camper op slot en hup in de benen en op de fiets, op naar de pont of het veer Breskens naar Vlissingen.

Daar aangekomen moesten we zo’n 10 minuten wachten eer de pont zou vertrekken en het was best een beetje bewolkt, niet koud natuurlijk maar op het water is het altijd een graad of 5 koeler dan op het land, is mijn ervaring in de jaren met de boot. Hoelang de overtocht duurde weet ik niet meer precies maar ik dacht een 20 a 25 minuten en aan de overkant aangekomen te zijn,

Zijn we door het stadje gaan fietsen en tot onze stomme verbazing was het enorm druk in Vlissingen, het was de dag na Hemelvaart en dan hebben ze daar markt en wat voor markt, heel de binnenstad staat vol met kramen maar geloof mij, je kunt mij geen groter plezier doen dan dit, heerlijk en dit schijnt elk jaar te zijn de vrijdag na Hemelvaart dus voor de mensen die het in de toekomst eens willen meemaken,    dan weet u het maar alvast.

Na de fietsen geparkeerd te hebben zijn we de markt opgelopen en de eerste kraam is een visboer dus, ja iemand die mij kent weet dat ik graag een harinkje hapt en zo ook nu natuurlijk man man wat lekker, das goe veur ‘t zog zeggen ze bij ons. Het is enorm druk maar wel heel erg gezellig en ik zeg tegen Dini hou je tas voor je, want er loopt ook geteisem tussen hoor en ja dat deed ze dan ook en we liepen van kraam naar kraam en inmiddels was het al half 1 en we kregen trek en wilden graag een broodje dus, wij een zaak van bakker Bart binnen en ik een stokbroodje filet met alles erop en eraan en Dini een lekker broodje warme Beenham, we lieten het ons goed smaken en even een bakkie erbij en smullen maar na ongeveer een half uur zijn we weer verder gegaan van kraam naar kraam en van winkel naar winkel, je hou geen poten over, nu weet ik waarom ik zo kort ben.
Even later hoor ik mijn naam roepen , ik denk nou ja ik wordt toch niet gek en weer hé Wim  maar het was vreselijk druk en ik zag niemand,even later weer mijn naam nu wat dichter bij en toen zag ik het, het was een dorpsgenoot met z’n vrouw den dan raak je aan de klets natuurlijk en ja de tijd vliegt als je het naar de zin hebt.Een uurtje later hielden we het voor gezien want, wee waren het wel een beetje zaten zijn we de fietsen weer gaan opzoeken. Na die gevonden te hebben zijn we een rondje boulevard gaan doen  maar het was een beetje fris daar en zijn we de stad maar weer ingereden en ik moet zeggen het was de moeite waard.

Op een gegeven moment zie ik dat er een jonge gast tekeer gaat tegen een oudere gehandicapte man met z’n rollator en ik zie dat en dan kan deze jonge niet doorfietsen want, als ik ergens een hekel aan heb, is het wel onrecht en dus zei Dini al van, kom op doorfietsen maar dan luister ik zeker niet en gooi ik de fiets in de ho houwers en ga dat eens even staan aankijken en ja natuurlijk ik met m’n grote bek, ik ga me er mee bemoeien en vraag aan die gast wat er nu helemaal aan de hand is  en hij zegt hou je bek tegen mij, dit kon hij beter niet doen en Dini maar roepen ,van kom op joh, laat ze toch maar die kent mij wel een beetje natuurlijk en ik zeg je, die jonge heette niet Bram of Jaap of Jan en dan rijzen de nekharen bij mij te bergen, ook al zeggen ze, Jij, Jij heb geen nek ,wat ik natuurlijk niet altijd leuk vindt maar goed. Die gast bleef tekeer gaan tegen die ouwe heer en waar draaide het nu eenmaal om, omdat deze mijnheer niet snel genoeg overstak naar die keienkop z’n zin.
Ik zeg tegen dat snotjong, joh stap jij eens snel in de auto en maak dat je wegkomt en ik voelde me een beetje gesterkt en dit omdat er nog wat mensen waren blijven staan om dit alles te aanschouwen en ik van nog een man bijval kreeg dus, ik loop richting die auto van die gast en hij gaat ook tegen mij tekeer en als ik dan het hele verhaal bij elkaar pakt, dan is het maar beter dat hij vertrekt en ik loop met een paar godvers die kant op en dat jong wist niet hoe snel hij in de auto moest stappen en in z’n achteruit wegreed  want, die voelde de bui al hangen denk ik. Maar goed, dit had natuurlijk ook anders kunnen aflopen maar daar denk ik dan op zo’n moment niet aan, so be it.
Na even nagepraat te hebben met de omstanders en even met die ouwe heer, die me bedankte voor mijn kordate optreden waarop ik zei dat de jeugd eens wat begrip moet hebben voor oudere mensen en dat ze zich moeten gedragen hier in Nederland. Even later loop ik naar de fiets en naar Dini , waar ik dan wel een reprimande kreeg van, waarom doe je dat nou en die mensen kunnen best voor zichzelf zorgen en weet je wel dat dit ook verkeerd had kunnen aflopen, ik zeg ja Dini je hebt gelijk maar ja je kent me en ik kan dit niet hebben en na een beetje gemopper en hu hu gr gr, zijn we richting de pont gefietst maar niet voordat we even gestopt waren bij een afhaal chinees om wat mee te nemen, lekker makkelijk, hoeven we niet te koken.

Daarna zijn we naar de pont gefietst waar we gelijk konden oprijden want hij lag al netjes te wachten, op ons ?? wie zal het zeggen ha ha.
Na lekker gegeten te hebben en daarna een lekker bakkie thee en koffie zijn we een spelletje gaan kaarten en tv gekeken en om een uur of 11 na een enerverende leuke dag zijn we het mandje ingedoken omdat we beide moe waren. Op naar de laatste dag.
De volgende morgen, ja er is een tijd van komen en een tijd van gaan en de tijd van gaan is gekomen dus, na ontbeten te hebben, hebben Dini en ik alles opgeruimd en ingepakt en zijn we weer richting huis gereden na ongeveer twee uur sturen  waren waren we ongeveer om kwart over twee weer thuis en konden we wee terugkijken op een fris maar wel geslaagd avontuur  in en rondom Breskens. Op naar de volgende.

 

Heeft u een vraag? stel hem via "WhatsApp"