Vanaf 1 februari: Jaarvignetten 2022 voor Oostenrijk en Zwitserland zijn niet meer geldig

Bron ADAC.

De jaarvignetten 2022 voor Oostenrijk en Zwitserland zijn slechts geldig tot en met 31 januari 2023. Automobilisten die regelmatig naar buurlanden rijden, kunnen nu gebruik maken van de vignetten 2023.

  • Koop een vignet in Duitsland

  • Digitale vignetten zijn direct geldig bij aanschaf in een ADAC-filiaal

  • Elektronisch jaarvignet voor Slovenië met flexibele geldigheidsduur

 

Oostenrijk duurder, Zwitserland & Slovenië stabiel

In Oostenrijk kost het jaarlijkse autovignet 96,40 euro voor 2023, 29 euro voor twee maanden en het 10-dagenvignet kost 9,90 euro . Motorrijders betalen 38,20 euro voor het jaarvignet , 14,50 euro voor twee maanden en 5,80 euro voor tien dagen .

De Oostenrijkse vignetprijzen voor 2023 werden daarmee sterker verhoogd dan normaal. Het nieuwe autojaarvignet kost 2,60 euro meer , plus 80 cent voor twee maanden en het 10-dagenvignet + 30 cent . Motorrijders moeten voor het jaarvignet 1 euro meer betalen, voor het tweemaandenvignet 40 cent meer en voor het 10-dagenvignet 20 cent meer . Alle verhogingen voor het komende jaar zijn 100 procent hoger dan in het voorgaande jaar (2021 tot en met 2022).

Voor Zwitserland kost het jaarvignet nog 40 frank . Op basis van de wisselkoers is dit 42 euro . In Slovenië blijft de prijs voor het autojaarvignet stabiel op 110 euro , voor het maandvignet op 30 euro en voor het 7-dagenvignet op 15 euro . Voor motorfietsen kost het jaarvignet 55 euro , het 6-maandenvignet 30 euro en het 7-dagenvignet 7,50 euro .

Let op: dubieuze online providers bellen soms meer dan het dubbele op! Op sommige websites wordt een zogenaamd “Zwitsers e-vignet” aangeboden. Dit zijn criminele phishing-activiteiten. Koop dit vignet alstublieft niet. Het “Zwitserse e-vignet” is nog niet te koop. Het is niet gepland om te worden geïntroduceerd tot 2023. 

Oostenrijk: Digitaal vignet direct geldig.

Bij het digitale alternatief voor de klassieke “plaksticker” is het belangrijk om te weten dat deze pas geldig is vanaf de 18e dag na de online aankoop . Dus het is niet voor de spontane. De reden: Klanten in Europa hebben het recht om zich binnen
twee weken na elke online bestelling terug te trekken uit de aankoop . Dit is berekend met drie dagen postbezorgtijd. Daarom is het digitale vignet pas geldig vanaf de achttiende dag na aankoop.

Als u niet wilt “plakken” en toch geen 18 dagen wilt wachten, kunt u het digitale vignet voor Oostenrijk ook kopen bij een ADAC-vestiging – omdat de wettelijke blokkeringsperiode niet van toepassing is en het vignet alleen per direct geldig is als je het direct koopt.

Koop nu het vignet.

Jaarvignetten 2022 vanaf februari niet meer geldig!  Voor 2023 hebben we digitaal en plakvignetten.
vignetten
advertentie
Jaarvignetten 2022 vanaf februari niet meer geldig! Voor 2023 hebben we digitaal en plakvignetten.

Slovenië: alleen digitale vignetten.

Sinds 2022 is alleen het elektronische vignet beschikbaar voor reizen naar of door Slovenië . Net als het Oostenrijkse digitale vignet wordt het Sloveense e-vignet op het kenteken geregistreerd. Er is geen verschil tussen de prijzen en de geldigheid van het kortlopende vignet ten opzichte van het oude plakvignet. Nieuw is ook dat de Sloveense jaarvignetten nu 12 maanden geldig zijn vanaf de gewenste ingangsdatum, bijvoorbeeld van 4 februari 2023 tot en met 4 februari 2024. Het Sloveense e-vignet is verkrijgbaar in alle ADAC-kantoren en is geldig meteen bij aankoop.

Baandelen zonder tol.

Belangrijke informatie voor vakantiegangers in Oostenrijk: Sinds december 2019 zijn vier delen van de snelweg in ons buurland tolvrij.  Vooral de tol voor het korte stuk snelweg van de Duits-Oostenrijkse grens tot Kufstein-Süd was altijd zeer
controversieel. U hoeft hier geen vignet te kopen:

  • A1 Westautobahn (grensovergang Walserberg naar Salzburg-Noord), Land Salzburg

  • A12 Inntal Autobahn (grensovergang bij Kiefersfelden naar Kufstein-Süd), Tirol

  • A14 (grensovergang Hörbranz naar Hohenems), Vorarlberg . Er is geen vignet van (komende uit het zuiden) of naar knooppunt 23 Hohenems Diepoldsau

  • A26 (Linzer Autobahn – momenteel in aanbouw, inclusief de nieuwe Donau-hangbrug), Opper-Oostenrijk . Tolvignet pas na voltooiing van de complete A26 en aansluiting op de A7

Deze regeling is niet van toepassing op stacaravans van meer dan 3,5 t, u betaalt een tol op basis van afstand en moet zijn uitgerust met de GO-Box.

meer over het onderwerp.

Automobilisten op de Tauernautobahn in Oostenrijk moeten weten wat ze precies kunnen doen bij een file.
Alternatieve routes: Er wordt gedreigd met zware boetes.
Automobilisten op de Tauernautobahn in Oostenrijk moeten weten wat ze precies kunnen doen bij een file.

Routes met speciale tol

Ongeacht het vignet moet op bepaalde weggedeelten in Oostenrijk een speciale tol worden betaald. Voor de volgende routes zijn vooraf digitale tickets verkrijgbaar, waarmee u zonder te stoppen het tolstation kunt passeren 

Bron ADAC

Hits: 45

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren